Aperitiv rulouri Svaiter

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2019 | 421 vizualizari

 

Printre aperitivele pregătite în urmă cu ceva timp pentru un eveniment de familie au fost și aceste rulouri ”Șvaițer” care au fost foarte apreciate, ca fiind gustoase, consistente și aspectuoase. M-am gândit să le prepar atunci când am văzut în supermarket felii extrafine de brânză, tip șvaițer. Trebuia să fac ceva repede și bun, iar printre alte gustări, pe care le-am  prezentat aici cu alte ocazii, au fost și acestea, de dată recentă. Aspectul feliilor extrafine de cașcaval m-a determinat să dau rulourilor denumirea de ”Șvaițer” pentru că exact așa arată.

 

INGREDIENTE

  • 9 felii extrafine de cașcaval tip șvaițer
  • 9 felii de șuncă, mușchi...
  • 25 grame de unt
  • Pentru umplutură:
  • 2 ouă fierte tari
  • 100 grame telemea de vaci
  • 50 grame de unt
  • Pentru decor:
  • frunze de salată verde
  • felii de roșii
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri Svaiter:

Mai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-pasta-tartinabila-cu-oua-si-telemea-89432.html


După preparare, umplutura se dă 10-15 minute la frigider, ca să se întărească puțin.


Se desfac cu grijă feliile de cașcaval, pentru că sunt foarte fine și se pregătesc pentru rulare. Pe fiecare felie de șuncă se întinde un strat foarte subțire de unt, iar apoi se pun două lingurițe de umplutură și se rulează. Ruloul format se rulează apoi într-o felie de șvaițer.


Se rulează astfel toate feliile, cu umplutura la interior și se pun pe un platou decorat cu frunze de salată.


Înainte de servire, ar fi bine ca rulourile să stea la frigider.

 

TIPS-URI

1

Folosiți astfel de felii extrafine pentru rulouri. Alt fel de cașcaval, chiar subțire tăiat, nu se poate rula atât de frumos și ușor, se rup...

2

Pentru umplutură, scoateți untul din timp de la frigider, ca să fie ușor de mixat.

3

Nu fierbeți prea mult ouăle pentru umplutură, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

4

Răzuiți ouăle întregi, cu tot cu albușuri.

5

După ce ați mixat bine umplutura, țineți-o 10-15 minute la frigider, ca să se întărească.

6

Păstrați rulourile la frigider, până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri Svaiter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

03.02.2019, 20:13

Da, Rocsi, foarte bune... Mulțumesc frumos!

mirela0911 1

04.02.2019, 17:10

Sunt tare aspectuoase!

RODIMUR 1

04.02.2019, 17:21

Așa mi s-au părut și mie, Mirela... Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale

de RODIMUR 5

ieri la 19:41

Chifle cu unt

ieri la 17:27

Tagliatelle cu ciuperci si sos de smantana si cascaval

de RODIMUR 5

ieri la 16:45

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza