Aperitiv saleuri cu chimen

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2017 | 5976 vizualizari

 

Saleurile sunt pe placul tuturor, sunt ușor de făcut și sunt bune, atât ca aperitive, cât și la pachet.
Din ingredientele de mai jos pot ieși aproximativ 80 de saleuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame unt
  • 300 grame de făină
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml (două linguri) de smântână grasă
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • chimen
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saleuri cu chimen:

Se amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea.

Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la frigider.

După acest interval de timp, se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie groasă de aproximativ 0,5 cm. Se taie fâșii late de 2 cm și lungi de 7-8 cm, după care se așează în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se bate bine un ou în care s-a mai pus puțină sare și se ung saleurile. Se presară chimion pe saleuri și se dă tava la cuptorul bine încins, timp de 10 minute. După ce s-a pus tava în cuptor se domolește puțin focul.

Când saleurile s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

2

După ce puneți tava în cuptor, domoliți puțin focul, ca să nu se ardă saleurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

25.08.2017, 20:20

Așa e, Mirela! Sunt bune de ronța-ronța...!

elucubratiiculinare 1

26.08.2017, 09:18

ce bune sunt

Rocsi 1

26.08.2017, 21:37

Rodica, vin la tine sa stam la o sueta si sa rontai saratele, ca-s tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume