Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2017 | 3579 vizualizari

 

Tarte si placinte, rumenite si iscusite
Aceasta tarta sarata, satioasa si extreeeeem de gustoasa, poate sta la loc de cinste pe o masa festiva, cu familia sau cu prietenii dragi!

 

INGREDIENTE

Blat tarta:

  • 140 gr  unt gras (82%)
  • 225 gr faina (plus o mana pentru infainat)
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • un praf de chimen
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri apa rece( de izvor)

Umplutura:

  • 500 gr. ciuperci champinion
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 4 carnaciori afumati putin rumeniti
  • 10 linguri smantana
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 oua
  • marar
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri ulei masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori:

Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute.

Intre timp, intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa tocata, ciupercile taiate feliute, mararul si se soteaza 5 minute.

Ouale se amesteca cu faina, smantana si laptele rece, se toarna totul peste ciuperci, se lasa cateva minute sa se ingroase, apoi dupa ce a dat cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper. Se lasa la racit compozitia.

Pe o suprafata de intins, eu am infainat usor foaia de copt (pergament) am intins aluatul.

In tava unsa cu ulei si infainata am pus aluatul, lasandu-l usor sa cada peste margine, apoi in mijloc am pus umplutura, deasupra carnaciorii taiati feliute, apoi am adus restul aluatului peste umplutura.

Am copt tarta pana s-a rumenit frumos,in jur de 30 de minute, la 200 de grade C.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta creata