Ardei copti, la borcan

de _Alina_ in Conserve, 4 Noi 2014 | 1964 vizualizari

 

Nu stiu voi, insa eu ma declar o impatimita a ardeilor copti. De regula ii coceam si ii puneam in congelator, insa anul acesta am ales alta varianta pentru a-i conserva, si anume la borcan. Numai ii scoti din borcan, le adaugi ulei si sunt gata. :X

 

INGREDIENTE

  • ardei kapia + gogosari
  • pt. 7 borcane 720ml
  • 600 ml otet (9grade)
  • 2 lg cu varf sare grunjoasa (neiodata)
  • 6 lg zahar tos
  • 2 lg boabe de mustar
  • 1 si 1/2 lg boabe piper negru
  • zeama lasata de ardeii copti curatati (500 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti, la borcan:

1. Coci ardeii pe tabla/plita sau in cuptor. Fiecare rand de ardei copt care il iei de pe plita il pui intr-o oala, presari sare deasupra si pui un capac deasupra ca sa se cojeasca usor. Continui pana cand termini ardeii. Ii lasi cateva minute si apoi ii curati pielita si cotorul cu seminte.


2. Scurgi zeama lasata de ardeii curatati, o strecori si o pui intr-o cratita impreuna cu otetul, boabele de piper, mustar, sare si zahar. Lasi cratita pe foc pana cand lichidul da in cloclot.


3. Asezi ardeii in borcane sterilizate, lasand liber cam un deget din inaltimea borcanului. Umpli borcanele cu lichidul obtinut la pasul anterior, pui capacele si introduci in cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade Celsius.



4. Opresti temperatura si lasi borcanele in cuptor 3-4 ore, apoi le scoti si le depozitezi in camara.




Nota: N-am dat o cantitate fixa de ardei pentru ca nu i-am cantarit exact, sa fi fost vreo 7-8 kg.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti, la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

babi5 1

04.11.2014, 17:06

Ce buni sunt

mirela0911 1

04.11.2014, 19:32

Ce-mi plac!

Rocsi 1

04.11.2014, 21:08

Sunt foarte buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Ardei copti la borcan