Ardei in saramura

de delia64 in Conserve, 7 Mar 2013 | 3991 vizualizari

 

Acesti ardei sunt buni in timpul iernii pentru supa de ardei umpluti sau ardei scazuti .
Iarna cand nu mai stim ce sa gatim apelam la produsele din camara si rezolvam problema .

 

INGREDIENTE

  • 10 kilograme de ardei gras
  • 1 kilogram de sare grunjoasa pentru muraturi
  • apa
  • 3-4 legaturi de hrean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei in saramura:

Se aleg ardei frumosi si sanatosi, se spala, se curata de cotoare.


Se umple un ardei cu sare si se goleste sarea dintr-un ardei in altul fara sa-i scuturam pentru a ramane sare pe peretii ardeiuluI .Procedam la fel cu toti ardeii .


In fiecare arddei se pune o bucatica de hrean .


Spalam borcane de 800 de grame , sunt cele mai potrivite pentru o mancare .


Asezam ardeii cat mai inghesuiti in borcan si din loc in loc punem radacini de hrean .


Facem o solutie de apa cu sare (100 grame sare la 1 litru de apa) amestecam sa se dizolve bine sarea si turnam peste ardei .


Punem deasupra ardeilor 2 radacini de hran si capsam borcanele, le asezam in camara, cu o zi inainte sa-i gatim ii punem la desarat .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

hreanul pus in ardei ii tine tari .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

botcrina 1

08.03.2013, 11:47

interesant

Rocsi 1

08.03.2013, 20:57

delia64 1

08.03.2013, 21:58

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Ardei pentru umplut, in saramura