ardei rosu gras-muratura,garnitura

de nadina73 in Conserve, 28 Feb 2010 | 2876 vizualizari

 

te lingi pe degete-dupa ce il probezi

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg ardei rosu gras
  • 1 cutie pasta de tomate(800g) nu bulion
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de otet
  • 3-4 linguri de zahar
  • 10 linguri de mustar clasic(1 borcan potirivit)
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • sare 3 lingurite
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ardei rosu gras-muratura,garnitura:

Se spala ardeiul,apoi se taie feliute de 3 cm in lungine ,dupa care se aparesc intr-o oala cu apa 3-4 minute nu mai mult ,apoi se lasa la scurs.SAU se mai poate pregati si altfel adica,sa taieti ardeiul foarte fin si subtire si atunci va fi ca o pasta care se poate folosi pt fripturi,gratare(e minunat)sau chiar in tocanite e foarte gustos.


Separat intr-o alta oala se pregateste sosul din pasta de tomate ,mustarul,zaharul,sarea,uleiul,otet,foile de dafin si boabele de piper care se pun la fiert iar cand incepe sa fiarba se pune ardeiul oparit si scurs si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 2-3 ore,dupa care asa fierbinti se pun in borcane si se infileteaza bine apoi se pun intre paturi.Eu personal daca o fac ca si muratura cu ardeiul taiat mai mare e pun in borcane de 800 iar daca o fac ca si pasta pt fripturi o pun in borcane mai mici.Daca se desface borcanul se poate pastra chiar si 2 sapt la frigider.Am sa pun poze cu ambele retete(reteta e aceasi ,diferenta e cum se taie ardeii)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "ardei rosu gras-muratura,garnitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

ana 1

02.03.2010, 14:50

decand caut eu o reteta dinasta

ana 1

23.08.2010, 22:19

Nadina in ce se oparesc ardeii?

nadina73 1

06.09.2013, 01:35

Intr/o oala cu apa si sare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati pentru iarna