Ardei si rosii umplute

de Doralinda in Mancaruri de post, 23 Oct 2013 | 2478 vizualizari

 

O reteta atat ptr vegetarieni cat si ptr cei care tin post, nu veti simti ca lipseste carnea, pe fetitele mele le-am pacalit!

 

INGREDIENTE

  • 8 rosii
  • 6-8 ardei grasi
  • 1 vanata
  • 2-3 dovlecei
  • 2 cepe mari
  • un buchet de marar
  • cate a frunze de menta proapata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 cartofi
  • o mana de stafide uscate negre
  • 1 ceasca de ulei de masline (din aceasta pastrati cca 1-2 linguri ptr tava)
  • 1 ceasca de orez rotund
  • 1 lingura pasta concetrata de rosii
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei si rosii umplute:

Golim rosiile si umplutura o trecem prin blender ptr a deveni o pulpa de rosii. Curatam si ardeii grasi, apoi restul de legume le tocam la blender. Incalzim uleiul intr-o craticioara adanca si calim legumele tocate, dupa care adaugam pulpa de rosii din care pastram putin ptr tava la urma, punem si orezul, stafidele, sarea si piperul, amestecam si luam de pe foc. Umplem rosiile si ardeii si ii punem in tava de la cuptor sau intr-un pirex, punem din uleiul pastrat, pulpa de rosii ramasa si putina sare. Nu e nevoie de apa ptr ca va lasa destul rosiile. Dam la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 40 min.

 

TIPS-URI

1

In loc de marar, puteti pune patrunjel.

2

puteti pune in tava, cartofi taiati cuburi, ajuta la absorbirea sosului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Doralinda 1

23.10.2013, 23:32

Miuta, motanel, va multumesc frumos!

diana_k 1

24.10.2013, 08:42

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 11:55

foarte gustosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu ciuperci