Ardei umplut cu carne de vitel si pui

de T I M E A in Vita, 17 Iul 2013 | 3088 vizualizari

 

Imi plac tare mult mancarurile cu sosuri. Ardeii umpluti cu carne imi plac doar asa cu sos dulce si aromat. Am facut de data aceasta o varianta mai sanatoasa cu carne de vitel de la tara si cu carne de pui. E mult mai light si mai sanatoasa decat cu carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne de vitel
  • 200 gr pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa potrivita
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 7 ardei mari (sau 10 mici)
  • Sos:
  • 1 l suc de rosii de casa
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • un pic de sare
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu carne de vitel si pui:

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul.


Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat.


Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si scobim semintele.


Umplem fiecare ardei cu compozitia de carne.


Punem ardeii umpluti intr-un vas termorezistent, acoperim cu apa, adaugam putina sare in apa, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 e grade timp de o ora.


In acest timp pregatim sosul.


Punem intr-un vas 2 -3 linguri de ulei si amestecam cu 2 linguri rase de faina.


Adaugam treptat sucul de rosii si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi punem pe foc. ( Eu incerc sa evit prajitul uleiului mai ales cu faina, dar daca doriti puteti incalzi mai intai uleiul cu faina apoi sa adaugati bulionul) .


Adaugam in sos putina sare si doua linguri de zahar si lasam sa fiarba timp de 15 minute pana se ingroasa.


Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului.


Adaugam busuiocul tocat si mai lasam sa fiarba 5 minute apoi oprim focul.


Ardeii umpluti fierti ii scoatem din apa cu o lingura lasam sa se scurga de apa si ii punem in sosul de rosii.


Servim cald. Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va plac sosurile dulci nu puneti zahar ci un pic de sare si piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu carne de vitel si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

madi_marin 1

18.07.2013, 19:05

cam asta am si eu in plan sa fac pentru week-end...

T I M E A 1

18.07.2013, 20:38

ma bucur ca va plac

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:12

buni ardeii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti