Ardei umpluti

de alinutzika in Vita, 29 Iul 2011 | 4769 vizualizari

 

O mancarica grozava de sezon.

 

INGREDIENTE

  •  
  • 6 ardei 
  • 200 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1/4 dovlecel (optional)
  • 200 g ciuperci
  • ulei
  • sare, piper, vegeta
  • usturoi granulat, cimbru, patrunjel, marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti :

Avem nevoie de doua vase. Unul il folosim pentru sos, iar unul pentru umplutura. In vasul pentru sos calim la foc slab o ceapa tocata si un ardei tocat, apoi adaugam rosiile taiate bucatele si dovlecelul tot bucatele. In timp ce se calesc legumele, calim in celalalt vas alta ceapa si adaugam apoi ciupercile. Dupa vreo 2 minute adaugam si carnea tocata si  condimentam cu saree, piper, vegeta si usturoi. Lasam pe foc slab inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand.
Luam ardeii, le decupam cotorul si ii umplem cu umplutura de carne tocata si ciuperci, apoi ii adaugam in vasul cu legumele, care sunt deja calite. Punem apa cat sa treaca putin peste ardei si mai adaugam putin bulion, daca rosiile nu au fost foarte zemoase. Lasam la foc slab circa 20 minute, apoi la foc mai iute circa 5 minute, ca sa scada sosul. Aveti grija sa mai amestecati, cu grija, din cand in cand, ca sa nu se lege de fundul vasului. Condimentam dupa gust cu sare, piper, vegeta, marar, cimbru, patrunjel.
In farfurie, mancarea se serveste cu o lingurita de smantana, dupa preferinta. E  foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

alinutzika 1

29.07.2011, 21:20

Onesta, intr-adevar, a mai iesit cate putin din umplutura, numai ca pe mine nu ma deranjeaza.. Mama de exemplu nu le pune niciodata capacel, pt ca pune ou in compozitie, ca sa o lege si asa nu ies deloc deloc...

Cris2711 1

31.07.2011, 13:17

De sezon si nu numai

adry88 1

05.08.2011, 12:04

buni buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu ciuperci