Ardei umpluti cu legume, orez si linte

de adnia in Mancaruri de post, 8 Sep 2013 | 2345 vizualizari

 

Va plac ardeii umpluti? Eu zic ca nu se poate sezon fara asemenea delicatesa, iar idei de umpluturi sunet cu duiumul...ardei sa fie, si voie buna:) Si, dupa cum ma cunoasteti, doar nu puteam eu sa ma abtin de la o umplutura mai in stilul meu, nu? Asadar, va spun cu mana pe inima ca mi-a placut atat de tare ce-a iesit , incat mi-am promis ca-i voi repeta des, mai ales ca si baiatul meu i-a mancat cu placere. Deci...ce-mi pot dori mai mult?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi mici
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 conserva boabe de porumb dulce (sau 1 conserva micuta)
  • 1 cescuta (de dimensiunea celi de espresso) cu linte rosie
  • 1 cescuta cu orez in amestec (cu bob lung si salbatic)
  • 2 tomate medii
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • 1 ciuperca champignon (palaria)
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu legume, orez si linte:

Se spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza.

Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie marunt. se adauga orezul spalat, lintea spalata si scursa bine, porumbul scurs, mararul tocat, palaria de ciuperca maruntita si rosiile date prin razatoare. Se potriveste de sare si piper.

Cu aceasta compozitie se umplu ardeii grasi, se acopera cu capacelele pregatite dinainte, se aseaza intr-un vas de lut, se adauga apa (cat ca acopere ardeii pe 3/4). Se dau la cuptor la foc mediu pana sunt fierti bine (din cand in cand se verifica daca orezul s-a fiert bine).


Se lasa la racorit 5 minute, apoi se scot pe platou si servesc calzi, ca atare, sau insotiti de un sos proaspat de rosii sau iaurt.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu legume, orez si linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simona72 1

09.09.2013, 11:15

Grozavi!

Dya Daniela Andrei 1

12.09.2013, 22:46

Minunati!!!

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:27

foarte gustosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu orez si ciuperci