Ardei umpluti cu legume, orez si linte

de adnia in Mancaruri de post, 8 Sep 2013 | 8006 vizualizari

 

Va plac ardeii umpluti? Eu zic ca nu se poate sezon fara asemenea delicatesa, iar idei de umpluturi sunet cu duiumul...ardei sa fie, si voie buna:) Si, dupa cum ma cunoasteti, doar nu puteam eu sa ma abtin de la o umplutura mai in stilul meu, nu? Asadar, va spun cu mana pe inima ca mi-a placut atat de tare ce-a iesit , incat mi-am promis ca-i voi repeta des, mai ales ca si baiatul meu i-a mancat cu placere. Deci...ce-mi pot dori mai mult?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi mici
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 conserva boabe de porumb dulce (sau 1 conserva micuta)
  • 1 cescuta (de dimensiunea celi de espresso) cu linte rosie
  • 1 cescuta cu orez in amestec (cu bob lung si salbatic)
  • 2 tomate medii
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • 1 ciuperca champignon (palaria)
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu legume, orez si linte:

Se spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza.
Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie marunt. se adauga orezul spalat, lintea spalata si scursa bine, porumbul scurs, mararul tocat, palaria de ciuperca maruntita si rosiile date prin razatoare. Se potriveste de sare si piper.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii grasi, se acopera cu capacelele pregatite dinainte, se aseaza intr-un vas de lut, se adauga apa (cat ca acopere ardeii pe 3/4). Se dau la cuptor la foc mediu pana sunt fierti bine (din cand in cand se verifica daca orezul s-a fiert bine).

Se lasa la racorit 5 minute, apoi se scot pe platou si servesc calzi, ca atare, sau insotiti de un sos proaspat de rosii sau iaurt.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu legume, orez si linte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut cu orez si ciuperci