Ardei umpluti cu sos de smantana

de SharaY in Porc, 9 Aug 2014 | 2735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ardei mai marisori sau 12-15 mai mici
  • 500 gr carne tocata amestec sau doar de porc
  • afumatura (eu am folosit costita dar puteti folosi orice alta afumatura)
  • 250 gr orez
  • 300 gr smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu sos de smantana:

Prima data taiam capacul la ardei si ii curatam de seminte si nervuri sau pur si simplu scoatem cotorul si ii curatam.


Tocam cepele si ardeiul rosu marunt si punem la calit 2`3 minute dupa care adaugam orezul si il calim pana se sticleste.


Dupa ce s`au calit toate le punem peste carnea tocata impreuna cu patrunjelul tocat marunt si dam gust cu sare si piper. Amestecam bine compozitia.


Dupa ce am amestecat bine si am dat gust ne punem pe treaba si umplem ardeii cu compozitia, dar aveti grija sa nu ii indesati prea tare pentru ca atunci cand orezul se umfla sa nu crape ardeii.


Ii asezam in oala dupa bunul plac, in drepti sau culcati alaturi de afumatura, si ii punem la foc in cuptorul preincalzit.


Intre timp pregatim sosul din usturoiul tocat marunt si pus 2 minute la calit , peste care punem smantana si bucata de unt tavalita in faina atata cat se leaga de el .


Dupa ce scoateti ardeii din cuptor puteti servi ardeii in doua moduri, puteti amesteca sosul cu zeama de ardei in oala in care au fiert si atunci mai dati intr`un clocot ardeii(asa cum am facut-o eu de data aceasta) sau puteti pune peste fiecare ardei in parte cand il puneti in farfurie pentru a servi.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

10.08.2014, 13:47

Panacris 1

12.08.2014, 12:05

Interesant! Din titlul am crezut că ai umplut ardeii cu sos de smântână Buni și așa serviți cu sos alb! Dar mai am o nelămurire, când ai pus ardeii la găti în cuptor, nu ai pus nici un fel de zeamă peste ei?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc