Ardei umpluti ''jumi-juma''

de epurasha2bb in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2010 | 4635 vizualizari

 

fiindca mi-a facut pofta reteta Mayei...si fiindca trebuia sa-mi incerc craticioara cea noua castigata...iata ce am facut!

 

INGREDIENTE

  • 350 carne tocata amestec de porc cu vita
  • 1 cescuta de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa uscata potrivita
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 graunti de usturoi
  • 5 ardei galbeni grasi potriviti
  • 3 rosii potrivite
  • 3 linguri bulion
  • marar si patrunjel verde
  • 1 cutie branza topita cu smantana
  • cateva linguri de smantana
  • optional 1 ou

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ''jumi-juma'':

Se spala toate legumele.Morcovul de curata de coaja si se da pe razatoarea mica.Ceapa se curata de foile exterioare si se toaca marunt cu cutitul , la fel si usturoiul.Ardeilor li se taie un capacel cu un cutitas ascutit la varf si se indeparteaza semintele din interior.Se cresteaza cu varful cutitasului un mic orificiu in fundul ardeilor.Ardeii se lasa o parte intregi si o parte se taie jumatati cu codite cu tot.Se taie capace si la rosii si se golesc de continut cu o lingurita.Continutul il vom folosi la sos deci nu se arunca ci se pastreaza intr-un castronel.

Calim in putin ulei incins ceapa tocata, morcovul ras si apoi adaugam si usturoiul si carnea tocata.Amestecam si cand e aproape gata adaugam si orezul fiert separat si mai calim putin.Adaugam sare, piper si un praf de curry.Apoi dam cratita deoparte sa se raceasca.Cand s-a racit putin adaugam si branza topita/oul batut(eu am facut jumate cu ou si jumate cu branza in 2 castronele diferite).Adaugam si verdeata tocata bine.Amestecam bine de tot.Apoi umplem ardeii si rosiile.

Asezam pe fundul unei craticioare.Facem un sosulet din miezul de rosii ramas cu putin bulion si condimente, o frunza de dafin si o lingurade ulei.Adaugam zeama in care am fiert orezul.Turnam sosuletul peste ardeii si rosiile noastre.Bagam la cuptor sa se  rumeneasca bine si servim cu smanatana si cu verdeata alaturi!

Pofta buna! mie mi-au placut foarte mult facuti as jumatati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ''jumi-juma''" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor cu garnitura de legume