Aripi de curcan la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 3 Mar 2010 | 7582 vizualizari

 

cateodata trebuie sa prepari ceva la familion si nu prea ai chef , in asemenea moment faci mancare cat de simpla si fusirita , dar surprinzator chiar atunci iese mai reusita .

 

INGREDIENTE

  • 8 aripi curcan intregi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri otet balsamic
  • patrunjel verde 
  • ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de curcan la cuptor:


  1. aripile se taie in doua se curata bine , se spala si se pune la fiert in apa cu sare .

  2. cand sunt aproape fierte [ aprox 40 min ]se scot si se pun intr-o tava .

  3. uleiul se amesteca cu boiaua si otetul balsamic , acestea se toarna peste aripile din tava .

  4. se mai da tava cu aripi de curcan 10-15 min . la cuptorul bine incins .

  5. se garniseste cu patrunjel verde si aardei kapia .

 

TIPS-URI

1

zeama in care s-au fiert aripile nu se arunca , va fi o buna baza pentru o supa , eu am mai pus un morcov razuit , am dat un clocot si am  servit cu cus-cus fiert .

2

 la cuptor mai puneti putina apa sa nu se arda tava .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

mihaelar63 1

04.03.2010, 09:40

da sunt , otetul balsamic da o foarte frumoasa rumenire.

Bucataras Medi 1

04.03.2010, 11:24

imi plac si la cuptor si la gratar..................bune, foarte bune.

Bunica 1

04.03.2010, 15:12

Ai dreptate, cand spui sa fac ceva special parca tot uiti sa pui cate ceva , dar cand o faci parca sa scapi ,iese un deliciu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu sos