Aripioare crocante cu sos de telina

de Miha in Pui, 12 Oct 2010 | 8165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 aripioare de pui
  • 1 ou
  • ~ 50 g sticks-uri
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 1 telina mica
  • 2 catei usturoi
  • 100 g smantana
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante cu sos de telina:

Sticks-urile se macina foarte bine pana se obtine un pesmet fin pe care il punem intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se bate oul foarte bine cu sare, piper si cimbru.

Aripioarele curatate, spalate si bine uscate se dau prin ou, apoi se tavalesc prin pesmet, acoperindu-le foarte bine. Daca este nevoie se preseaza si cu mana. Aripioarele astfel "imbracate" se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

In timpul coptului se mai introrc de pe o parte pe alta, sa se rumeneasca uniform. Cand sunt gata se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul.

Sosul de telina:

Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se piseaza. Se amesteca telina cu usturoiul si se omogenizeaza impreuna cu cateva linguri de ulei de masline. Se adauga si smantana, se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare si piper.

Aripioarele crocante se servesc calde cu garnitura de cartofi si sos de telina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante cu sos de telina" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (37)

epurasha2bb 1

13.10.2010, 19:59

super faina reteta!

Miha 1

13.10.2010, 21:01

Sa traiesti Epu, sa traiesti!

kamy 1

13.10.2010, 22:01

f bn arata si sigur ..au fost si f bune5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de pui