Balmos

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2011 | 3957 vizualizari

 

Balmesul este o mâncare ciobănească, care la origini este făcută din caș dulce de oaie, fiert în lapte (sau în unt etc.) cu puțin mălai.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml jintuiala
  • 200 gr malai
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos:

Se pune jintuiala la fiert cu sare (jintuiala este zer stors din caș lăsat să se acrească, folosit la prepararea unor bucate) ,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaia si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de min amestecand sa nu se prinda.Se serveste cu ciorba de salata sau cu salata de rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

09.05.2011, 12:58

Bucataras Medi 1

12.05.2011, 09:10

nu am mancat niciodata dar acuma am ocazia sa gust de la tine.................

mihaelar63 1

15.06.2011, 09:41

Ce bun e cu salata de salata verde

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Balmos