Balmoş ca la …oraş

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2013 | 21898 vizualizari

 

Nouă ne place foarte mult balmoşul,mai ales cel „adevărat” făcut la stână,pregătit cu jintuială şi brânză bună de oaie.L-am mai pregătit şi cu jintuială,dar acum l-am făcut cu ingrediente ce le avem la îndemână la oraş,lapte bătut,smântână,unt şi brânză de burduf. Vă asigur că a ieşit neaşteptat de bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bunăciunea orăşenească am cam avea nevoie de urmatoarele:
  • 1 litru lapte batut
  • 3 linguri smântâna grasa
  • 70 g unt
  • 200 g faina de malai
  • 300 g brânza de burduf
  • 1 lingurita sare
  • La servit,am mai pus alături de balmoş :
  • Cârnaţi de casa afumaţi
  • Brânza de burduf
  • Smântâna
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmoş ca la …oraş:

N-am trezit dis de dimineata sa pregatesc balmoşul,mi se pare ca e momentul zilei în care se savureaza la maxim acest fel de mâncare.

Am pus la fiert la foc molcom laptele batut,smântâna si untul cu putina sare.

Sa nu puneti prea multa sare,în functie de ingredientele folosite,sarea se mai poate adauga daca este cazul.

Eu am folosit brânza de burduf care a fost destul de sarata,la fel si cârnatii.

Când laptele a dat în clocot,am pus faina de malai câte puţina.Nu trebuie pusa prea multa de la început,pe masura ce fierbe compozitia se îngroasa.

Daca e prea multa faina ,ea nu se va fierbe.

Eu am pus aproximativ 200 g de faina,daca ati pus prea multa,mai adaugati lichid(lapte sau smantana).

Se amesteca mereu cu telul pentru ca în vasele noastre fiţoase de la oraş se cam prinde de oala daca nu amestecati.

Altfel ar fi pe un foc de lemne într-un ceaun ori tuci.

Dupa ce am fiert bine balmoşul,am aruncat în compozitie si brânza de burduf,am mai amestecat putin,brânza grasa s-a topit repejor,dar am vrut sa mai ramâna si bucati de branza prin compozitie.

Acum e gata pentru servit.

Ori se rastoarna pe un platou de lemn,ori se aseaza tot asa „orăşeneşte” pe o farfurie ,alaturi cu cârnaţi ,brânza si smântâna.

Mie îmi mai place si cu o roşie alaturi,se combina bine cu gustul acrişor al balmoşului.

Pofta buna sa aveţi daca vă faceţi!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmoş ca la …oraş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

gaby_duceag 1

20.10.2013, 13:31

))oricum))

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 09:38

O bunatate !

babi5 1

28.11.2014, 08:58

Mama ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite