Balmos cu praz si branza -la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 2 Oct 2014 | 4787 vizualizari

 

Baiatului meu ii place mult balmosul asa ca am cumparat din piata jintuiala (zer acrit obtinut la stoarcerea casului de oaie). Balmosul se obtine prin prepararea unei mamaligi doar ca apa se inlocuieste cu jintuiala. Afara este deja frig, putem folosi cuptorul. Asa ca balmosul+branza a ajuns la gratinare.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri jintuiala
  • 700 gr faina malai
  • 200 gr slanina afumata
  • 200 gr branza grasa de oaie
  • 200 gr branza fetta
  • 1 buc. mica de praz
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos cu praz si branza -la cuptor:

Puneti jintuiala la fiert . Sarati . Cand aceasta fierbe turnati in ploaie faina de malai amestecand cu un tel sau o lingura de lemn . Balmosul nu trebuie sa aiba in final o consistenta foarte mare .


Prajiti[ fara ulei ] intr-o tigaie slanina afumata taiata feliute increstate . Cand aceasta este rumene adugati prazul tocat .


Intr-o tava antiaderenta asezati straturi consecutive grasime cu slaninuta, balmos si branza sfarmata . Continuati operatiune a pana ramaneti fara materialul de lucru .


Asezati deasupra ultimului strat branza si felii de slanina afumata.


Dati tava la cuptor cam 30 minute pana incepe sa se rumeneasca .


Presarati deasupra praz verde tocat si serviti preparatul cald .

 

TIPS-URI

1

Balmosul acesta este atat de gustos si consistent incat nu aveti nevoie de smantana .

2

Noi am servit alaturi o salata de castraveti cu ceapa rosie .

3

Daca nu aveti jintuiala o puteti inlocui cu iaurt, lapte acru , chefir sau/ si smantana fermentata amestecate cu apa . Trebuie sa aiba consistenta unui lapte putin mai gros .

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos cu praz si branza -la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

05.10.2014, 03:58

Diana , cu multa placere

mihaelar63 1

05.10.2014, 03:58

Babi si noua , inca mult

Xandrinne 1

17.04.2015, 09:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!