Bame in stil indian

de Ksenya in Mancaruri de legume, 14 Sep 2018 | 4692 vizualizari

 

Daca doriti sa gatiti ceva nou, va prezint un preparat bun si hranitor. Se poate pregati si in varianta pentru post.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri ulei
  • 500 grame bame
  • 1 ceapa tocata
  • 2 rosii tocatae
  • 3 catei usturoi tocati marunt
  • 1/4 lingura ghimbir tocat fin
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 turmenic
  • 1/4 lingura gram masala
  • 5 linguri iaurt, eu am avut iaurt grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame in stil indian:

 

 Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat.

Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta aramie pe margini, se adauga usturoiul, chimenul si ghimbirul se amesteca si se lasa 2 minute.

Se adauga rosiile tocate, fulgii de ardei iute (optional), coriandul si turmenicul.

Se amesteca si se lasa un minut. Se adauga smantana vegetala, in cazul meu iaurtul, se amesteca si se lasa la foc mic 3 minute.

Se adauga bamele si se mai lasa 5 minute.

La sfarsit se adauga gram masala si se potriveste de sare.

Se serveste cu orez sau cu lipii.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti o varianta de post, inlocuiti iaurtul cu smantana vegetala

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame in stil indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

16.09.2018, 08:09

Cu siguranță e un preparat bun, sănătos și care merită încercat!

oanapl 1

16.09.2018, 23:21

Nici eu nu am mancat bame, dar mi-as dori tare mult sa incerc preparatul tau!

laura_n 1

20.09.2018, 14:44

Imi plac bamele, am crescut de mic copil cu ele, pregatea Iaiaca mea. Tare bune, imi place si varianta ta.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Bame cu carne de porc