Bascute si portofele

de RuxyRux in Prajituri, 9 Dec 2011 | 12854 vizualizari

 

...din toata inima...pentru cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( daca il faceti in casa e si mai splendid)
  • un praf sare
  • coaja de portocala
  • 100 gr unt topit
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 cana de zer(  ramas de dimineata de la branza de vaci facuta in casa)
  • 5 linguri iaurt de casa
  • 1 kg si 300 gr de faina
  • 25 gr drojdie proaspata

Umplutura:

  • 750 gr branza de vaci scursa 
  • 2 pliculete vanilie
  • 250 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • 1  esenta de rom
  • cine doreste poate pune si stafide( eu nu am pus)

Pentru uns:

  • 6, 7 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute si portofele:

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina cernuta si vom incepe framantatul. Framantam atat cat sa iasa un aluat frumos. 

Acoperim cu un servet curat si dam la caldura( langa aragaz) o ora si jumatate pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele, apoi pregatim si galbenusurile pentru uns.

Luam cate o bucata din aluat si dam forma de bascuta sau de portofel asa cum dorim, umplem cu crema de branza, ungem cu galbenus, presaram cu zahar vanilat si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade( sau in functie de cuptor pana se rumenesc frumos.

Apoi le oferim calde si delicioase celor dragi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute si portofele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Zambareata 1

11.12.2011, 22:11

stiam eu ca nu poti refuza gogosile mele

kamy 1

15.12.2011, 18:24

yamyyyyyyy

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere , piersici si ciocolata