Bascute si portofele

de Rux in Prajituri, 9 Dec 2011 | 9147 vizualizari

 

...din toata inima...pentru cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat( daca il faceti in casa e si mai splendid)
  • un praf sare
  • coaja de portocala
  • 100 gr unt topit
  • 1 cana lapte caldut
  • 1 cana de zer(  ramas de dimineata de la branza de vaci facuta in casa)
  • 5 linguri iaurt de casa
  • 1 kg si 300 gr de faina
  • 25 gr drojdie proaspata

Umplutura:

  • 750 gr branza de vaci scursa 
  • 2 pliculete vanilie
  • 250 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • 1  esenta de rom
  • cine doreste poate pune si stafide( eu nu am pus)

Pentru uns:

  • 6, 7 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bascute si portofele:

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina cernuta si vom incepe framantatul. Framantam atat cat sa iasa un aluat frumos. 

Acoperim cu un servet curat si dam la caldura( langa aragaz) o ora si jumatate pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura amestecand toate ingredientele, apoi pregatim si galbenusurile pentru uns.

Luam cate o bucata din aluat si dam forma de bascuta sau de portofel asa cum dorim, umplem cu crema de branza, ungem cu galbenus, presaram cu zahar vanilat si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 grade( sau in functie de cuptor pana se rumenesc frumos.

Apoi le oferim calde si delicioase celor dragi...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute si portofele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Bascute si portofele-0
Bascute si portofele-1
Bascute si portofele-2
Bascute si portofele-3
Bascute si portofele-4
Bascute si portofele-5
Bascute si portofele-6
Bascute si portofele-7
Bascute si portofele-8
Bascute si portofele-9
Bascute si portofele-10
Bascute si portofele-11

COMENTARII (48)

Zambareata

Zambareata 1

11.12.2011, 22:11

stiam eu ca nu poti refuza gogosile mele

kamy

kamy 1

15.12.2011, 18:24

yamyyyyyyy

Rux

Rux 1

13.01.2014, 19:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03