Bastonase cu mar

de aziz in Prajituri, 13 Apr 2011 | 1689 vizualizari

 

o reteta a la Flori Pica, minunata ..............

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina (la mine a intrat mai multa faina)
  • pt umplut:
  • 5 mere rase
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • scortisoara si zahar vanilat un plic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu mar:

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pina obtinem un aluat elastic.


Se intinde aluatul intr-o foaie subtirica, se intinde sosul de faina si ulei, apoi impartim foaia vizulal in trei. Aducem partea stinga peste partea din mijloc, apoi partea dreapta peste partea stinga. Rulam apoi punem in folie de plastic si dam la frigider 2 ore.


Intre timp punem merele intr-o cratita cu toate celelalte ingrediente , mai putin scortisoara care se adauga la final. Cind marul este moale oprim focul si lasam la racit.


Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaie (merge sa o faceti subtire subtire daca puteti) Se taie in 6 patratele, se umplu cu mar, se ruleaza si se inchid la capete. Se pun in tava, se fac crestaturi cu cutitul in aluat si la cuptor 175-180 grade,cam 20-25 minute. Cind se racesc se pudreaza cu zahar .....absolut delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

aziz 1

10.06.2011, 19:09

monicutza, multumesc de incredere si ma bucur ca ti-a placut asa ca ii multumesc si eu din nou lui Pica

Lau 1

15.09.2011, 14:02

am facut si eu ieri au fost foarte bune,

aziz 1

15.09.2011, 18:03

lau multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ada