Batoane cu miere si mac, de post

de merisor in Piine, 8 Mar 2017 | 756 vizualizari

 

Foarte bune si de efect aceste batoane cu gust de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 550 g făină
  • 7 g drojdie uscată(1 plic)
  • 50 g zahăr
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă caldă
  • un praf sare
  •  uns:
  • 100 ml apă
  • 1 lingură făină
  • mac
  •  sirop:
  • 150 ml apă
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu miere si mac, de post:

Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru.


Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia amestecată cu zahărul.


După cum am mai spus, zahărul ajută drojdia să se activeze mai rapid.


Încălzim apa și turnăm puțină peste amestecul de drojdie și zahăr.


Le amestecăm ușor și le lăsăm 10 minute, până când maiaua, își dublează volumul.


Adăugăm apoi, treptat și restul de apă caldă, pe care am amestecat-o cu uleiul și începem să strângem la centru și făina de pe margini.


Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, pe care îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm aproximativ 25-30 de minute la loc cald, până își mărește consistent volumul.


Presărăm apoi sare fină peste el și îl frământăm din nou, pentru a se dizolva sarea și a se încorpora uniform în aluat.


Împărțim aluatul în 8 părți egale și formăm 8 sfere pe care le mai lăsăm la odihnit 5-6 minute, apoi le întindem cu ajutorul sucitorului, în foi subțiri și le rulăm, nu foarte strâns, le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la intervale de aproximativ 2 cm.


Le acoperim cu ștergare de bucătărie și le lăsăm la loc cald până își măresc consistent volumul.


Amestecăm 100 ml apă rece cu o lingură de făină și, cu ajutorul unei pensule, ungem batoanele cu acest amestec, apoi presărăm mac peste ele.


Coacem batoanele pentru 20-25 minute, în cuptorul preîncălzit, la 160-175 de grade C.


Fierbem apa pentru sirop, o lăsăm 2-3 minute să se tempereze și diluăm mierea în ea.


Ungem cu acest sirop, batoanele fierbinți, după ce le scoatem din cuptor.


Sunt foarte gustoase și aceste batoane cu miere și mac, de post, la fel ca și celelalte, diferența între ele este la culoarea aluatului.


Cele cu lapte au aluatul mai alb, firesc și o idee mai pufos.


Iar la aluatul acestor batoane cu miere și mac, de post, a intrat ceva mai multă făină.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu miere si mac, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

10.03.2017, 08:11

kytz 1

10.03.2017, 10:45

Bune!

Valclaudia 1

12.03.2017, 07:14

le-am trecut la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paine Indiana Naan