Berbecut cu cartofi la tava

de mihaelar63 in Oaie, 15 Feb 2021 | 1895 vizualizari

 

 De data aceasta am dorit sa prepar o friptura de berbecut nu prea condimentata nu prea aromata . Eu zic ca am gasit echilibrul perfect si mi-a iesit o friptura la tava savuroasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de berbecut cu os
  • 1 kg cartofi
  • 15o gr sunca afumata
  • 500 ml vin rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin
  • chimen macinat
  • boia dulce
  • piper negru macinat
  • chilli
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Berbecut cu cartofi la tava:

  1.  Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie.
  2. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .
  3. Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati .
  4. Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul , ardeiul si crengutele de mirodenii .
  5. Lasati sa fiarba cam 30  minute [asta depinde de carne , a mea a fost foarte frageda ].
  6. Adugati cartofii taiati in sferturi si mai fierbeti inca 15-20 minute .
  7. Scurgeti carnea si cartofii de lichid si le transferati intr-o tava ne-aderenta .
  8. Pulpa de berbecut se incresteaza din loc in loc pentru a se patrunde mai bine de condimente .
  9. Carnea se condimenteaza cu   chimen , chilli ,piper si boia dulce .
  10. Cartofii se condimenteaza cu boia dulce si chilli .
  11. Stropiti pe deasupra ulei de masline si dati tava la gratinare in cuptor inca 30 minute .
  12. Serviti friptura decorata cu ardei si ceapa verde ,alaturi de  varza murata sau de salata preferata .
  13.  Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor