Biban de mare la cuptor

de lilik in Peste, 22 Dec 2010 | 5904 vizualizari

 

poate nu este o imagine atat de invitanta dar va spun sigur k a fost senzational....

 

INGREDIENTE

  • 3 bibani de mare (350-450 gr unul)
  • 9 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 3 rosii potrivite
  • vin alb
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • 3 felii de lamaie fara coaja(daca vreti puneti mai multa)
  • staniol
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare la cuptor:

Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor.

Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai mare decat pestele ca sa il poata cuprinda )

Luam fiecare peste in parte si il umplem cu usturoi si patrunjel,apoi il punem pe mijlocul foii de staniol pe care o inchidem in parti ,apoi presaram sare,piper,punem inca putin usturoi si patrunjel deasupra,1 rosie cubulete ,o felie de lamaie si o lingura de ulei de masline,apoi turnam cca 1/2 pahar de vin alb.

astea fiind facute inchidem staniolul in sus si mai punem o foaie pt siguranta,apoi punem pestii pe tava si ii dam la cuptorul preancalzitla 200° timp de 40-45 de minute.

trascurs timpul ii scoatem din cuptor fara a-i deschide si ii punem in farfurii,iar in momentul in care dorim sa-i servim deschidem staniolul.

Deschizand staniolul in momentul servirii se pastreaza toate aromele.

 

TIPS-URI

1

asigurati-va ca staniolul este bine inchis cand dati la cuptor

RETETA IN IMAGINI

Biban de mare la cuptor-0
Biban de mare la cuptor-1
Biban de mare la cuptor-2

COMENTARII (10)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:34

Mmmmmmmmmm
Sarbatori Fericite!

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:37

Craciun fericit!....................

mamaieelena

mamaieelena 1

28.12.2010, 21:11

gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!