Biban de mare la cuptor

de lilik in Peste, 22 Dec 2010 | 6381 vizualizari

 

poate nu este o imagine atat de invitanta dar va spun sigur k a fost senzational....

 

INGREDIENTE

  • 3 bibani de mare (350-450 gr unul)
  • 9 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 3 rosii potrivite
  • vin alb
  • sare,piper
  • ulei de masline
  • 3 felii de lamaie fara coaja(daca vreti puneti mai multa)
  • staniol
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biban de mare la cuptor:

Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor.


Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai mare decat pestele ca sa il poata cuprinda )


Luam fiecare peste in parte si il umplem cu usturoi si patrunjel,apoi il punem pe mijlocul foii de staniol pe care o inchidem in parti ,apoi presaram sare,piper,punem inca putin usturoi si patrunjel deasupra,1 rosie cubulete ,o felie de lamaie si o lingura de ulei de masline,apoi turnam cca 1/2 pahar de vin alb.


astea fiind facute inchidem staniolul in sus si mai punem o foaie pt siguranta,apoi punem pestii pe tava si ii dam la cuptorul preancalzitla 200° timp de 40-45 de minute.


trascurs timpul ii scoatem din cuptor fara a-i deschide si ii punem in farfurii,iar in momentul in care dorim sa-i servim deschidem staniolul.


Deschizand staniolul in momentul servirii se pastreaza toate aromele.

 

TIPS-URI

1

asigurati-va ca staniolul este bine inchis cand dati la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:34

Mmmmmmmmmm
Sarbatori Fericite!

Bucataras Medi 1

25.12.2010, 19:37

Craciun fericit!....................

mamaieelena 1

28.12.2010, 21:11

gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar