Biscuiti Amaretti cu piure de castane

de Catalina L in Dulciuri, 7 Dec 2015 | 996 vizualizari

 

Ce stim despre biscuiti ?
Istoria nu ne spune exact cand a fost copt primul biscuit, insa se stie ca oamenii preistorici fierbeau graul sau il coceau si ii adaugau legume si ierburi. Se crede insa ca biscuitii dateaza din anul 2500 î.Hr., fiind facuti de gospodinele din Grecia, in timp ce primii biscuiti industriali au aparut în Anglia, în secolul al XX lea.
Potrivit istoricilor culinari, prima dovada inregistrata a biscuitilor a fost cea a unei mici parti de aluat de prajituri, care era coapta pentru a verifica temperatura cuptorului. In America un biscuit este descris ca fiind o prajitura subtire, dulce si de dimensiuni reduse.
Una dintre primele mentionari ale biscuitilor dateaza din Roma secolului al II lea. Alti istorici sustin ca primul biscuit italian a fost copt in sec al XIII lea, in orasul Prato din regiunea Toscana.
Termenul „biscuit” are, intr-adevar, o etimologie latina, provenind din cuvantul latinesc compus ,,bis coctum'', care reprezinta ceva ,,copt de doua ori‘ (cuvantul „bis” insemnand „de doua ori” iar „cotto” copt).
Aproape fiecare tara are propriul sau termen pentru aceasta ,,prajitura''.
In Olanda biscuitii se numesc „rusk”, in Franta „biscotte” iar in Germania „zwieback”, „keks” sau „kels”.
In Anglia si Australia e folosit termenul „biscuit” iar in Spania „galletas”.
In Italia exista mai multe denumiri pentru „biscuiti”, precum „amaretti” si „biscotti”.
 
Amaretti este un "macaron" italian, care poate fi tare sau moale.
Conform legendei raportate de fabrica de biscuiti Lazzaroni, în 1718, un Cardinal milanez a decis să meargă în pelerinaj la Sanctuarul Fecioarei de Minuni în Saronno.
În onoarea vizitei sale, un cuplu de tineri a pregătit o pastă pe bază de zahăr, pudra de migdale și albușuri. Cu aceasta pasta au facut biscuiti rotunzi pe care i-au gatit la cuptor.
I-au denumit Amaretti din cauza aromei lor amăruie.
 
Piureul din castane, un adevărat elixir, este unul dintre puținele produse care, prelucrate termic, păstrează în mare parte vitaminele fructului proaspăt. Datorită aportului imens de vitamine și minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic.
 
(surse: borcanul cu biscuiti, doctorulzilei.ro)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pudra de migdale
  • 80 gr de piure de castane
  • 2 albușuri de ou
  • 120 g zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Amaretti cu piure de castane:

Într-un castron , se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră .


Adăugați piureul de castane.


Se adauga apoi cele 2 albusuri si se amesteca bine. Dam la rece la frigider pentru o ora.


Se incalzeste cuptorul la 180 °C.


Se prepară un bol mic cu zahăr pudră .


Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali bine prin zaharul pudra.


Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta una de alta.


Dam la cuptor pentru 13-15 minute maximum.


O delicatesă, a servi la o cafea .....

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa fie crocante la exterior si pufoase la interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Amaretti cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

07.12.2015, 14:42

waw, ce bine arata!

Rocsi 1

07.12.2015, 21:00

Suna bine. Iau si eu cativa!

mirela0911 1

09.12.2015, 12:32

Cred ca sunt deliciosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasăre