Boeuf Stroganoff

de ExploraCuisine in Vita, 19 Feb 2011 | 7777 vizualizari

 

Boeuf Stroganoff este o reteta clasica foarte raspandita in intreaga lume cu o istorie interesanta si una dintre mancarurile mele preferate. Chiar daca suna sofisticat, aceasta e o mancare foarte simplu de facut si foarte aromata cu care va puteti impresiona invitatii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de vita
  • 250 g ciuperci albe
  • 1 ceapa
  • 1-2 lingurite mustar Dijon
  • 1/2 lingurita pasta de tomate
  • 200 g smantana
  • unt pentru sotat
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Mai intai spalam bine carnea si o taiem fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam marunt, iar ciupercile le curatim de coaja si le taiem felii subtiri.


Intr-o tigaie, incingem carnea in 3 linguri de unt si o lasam sa se soteze pana cand scade tot lichidul.


Intr-o cratita punem la calit in 3 linguri de unt ceapa, iar cand devine translucida, adaugam ciupercile.


Cand ciupercile s-au inmuiat, adaugam carnea de vita, punem 200 ml apa si le lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.


Dupa 15 minute, luam de pe foc si adaugam mustarul, bulionul si smantana, condimentam si amestecam, punem din nou pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam patrunjelul tocat marunt.

Servim cu orez, paste, sau in cazul nostru, cu mamaliga si un pahar de vin. Bon appetit!

 

TIPS-URI

1

Carnea de vita trebuie sa fie frageda, preferabil muschi de vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MIUTA 1

21.02.2011, 15:42

ExploraCuisine 1

21.02.2011, 20:07

Multumesc Lia si Miuta, sunteti foarte dragute

Bya Ralu 1

19.10.2012, 21:51

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu carne de vita