Bomboane asortate

de adnia in Dulciuri, 2 Ian 2013 | 3235 vizualizari

 

Am adunat toate bomboanele pe care le-am facut in aceste zile si le-am pus in cutiute frumoase. Ele pot constitui si cadourile perfecte in format dulce.
Avem asa:
Raffaelo
Trufe cu migdale
Ciocolata de casa

 

INGREDIENTE

  • Trufe cu migdale:
  • -200 gr. ciocolata amaruie
  • -50 ml frisca lichida
  • -2 fiole esenta de rom
  • -migdale macinate
  • Ciocolata de casa:
  • -100 ml apa
  • -200 g zahar
  • -50 gr. cacao
  • -100 g unt
  • -250 g lapte praf
  • - esentele preferate (in cazul meu, menta si vanilie)
  • Raffaello:
  • -100 gr. unt
  • -1 esenta de migdale amare
  • -150 gr. nuca de cocos
  • -50 gr. ciocolata alba
  • -100 gr. zahar pudra cu aroma de vanilie
  • -lapte praf cat cuprinde
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane asortate:

Trufe cu migdale:


Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am asezat in hartiute speciale.


Bomboanele din ciocolata de casa:


Am fiert apa cu zaharul pana s-a leagat siropul. Am stins focul si am adaugat untul si am amestecat totul pana s-a topit untul. Compozitia am impartit-o in doua: in prima parte am adaugat cacao si esenta de menta, iar in cea de-a doua doar esenta de vanilie, pt. ca asa a fost comanda:). Urmatorul pas a fost sa adaug lapte praf in ambele compozitii, pana am format doua bile de aluat dulce, pe care le-am modelat calde in mana, formand bombonele, pe care le-am asezat in hartiute speciale si le-am ornat.


Raffaello:


Am mixat bine toate ingredientele (untul era moale) si am format bilute, pe care le-am asezat in hartiute speciale.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adnia 1

02.01.2013, 16:14

cu drag!

adry88 1

03.01.2013, 11:36

frumoase

Lau 1

03.01.2013, 15:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu Nutella si alune de padure