Borș de cartofi și dovlecei

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 2930 vizualizari

 

O ciorbiță savuroasă pentru zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie,
  • ulei de rapiță,
  • sare iodată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • cartofi roșii 3 bucăți,
  • pătrunjel verde,
  • leuștean verde,
  • borș de casă 1000 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borș de cartofi și dovlecei:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt apoi se dinstuiește în puțin ulei și apă, cca. 10 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă zarzavaturile, curățate și tocate mărunt, cartofii, dovleceii, se completează cu apă, se asezonează de sare și se lasă la fiert cca. 30 de minute la feirt la foc mediu, neacoperit. Spre final se adaugă borșul, fiert separat în prealabil cca. 10 minute la foc mediu, și se lasă la fiert împreună, cca. 15 minute. Se adaugă pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt la final. Se servește fierbinte ca atare, cu adaos de ardei iute sau smântână;) Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

în zilele de dulce, uleiul se poate înlocui cu untură de rață;) Vă asigur, că borșul va avea o savoare deosebită;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Borș de cartofi și dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

laura_n 1

27.11.2013, 14:47

ce mult imi place in special cu dovlecel

danakarin 1

28.11.2013, 08:58

ARATA TRASNET !

danakarin 1

28.11.2013, 08:58

ARATA TRASNET !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda rosie