Bors calugaresc de cartofi

de nadina73 in Ciorbe, 23 Noi 2010 | 6586 vizualizari

 

Un bors minunat ,pe care prima data l-am mancat la Manastire la Recea ,jud Mures.Un bors de cartofi cu mamaliguta...................... sincer ,nici nu va puteti inchipui ce gust gust minunat are acel bors

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 1,5 litri apa
  • sare
  • 2cuburi vegeta naturala pregatita in casa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 litru de bors de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors calugaresc de cartofi:

Se curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant fierti se pune usturoiul pisat si borsul caldut(incalzit putin sau chiar dat un clocot inainte).

Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si borsul e gata

La mamastire  la Recea ,jud Mures am mancat cu mamaliguta ...minunat,merita sa incercati

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors calugaresc de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

23.11.2010, 22:11

Vegeta de casa, bors de casa! O delicatesa!
Si arata atat de apetisant

MotanLaOale 1

24.11.2010, 08:16

aziz 1

24.11.2010, 12:27

nadina sa ne fi invirti la la aceeasi minastire amindoua dar in zile diferite?tu cu ,,bors calugaresc,,eu cu ciorba de fasolica cu bureti si orez,,.......super tare

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel a bucatarului