Bors de pui cu sfecla si dovlecel

de laura_n in Ciorbe, 26 Oct 2013 | 1527 vizualizari

 

Il declar ...best of ! Cel putin pentru mine.
Pofteam de cand l-a adus Ruxy :))) Azi i-a venit randul.
Problema la mine este ca nu tin minte retetele noi si nici nu reusesc sa urmez corect pasii si ingredientele. Ar trebui sa gatesc in fata laptopului :)))
Uneori nu iese, alteori iese grozava treaba!
Asta este una dintre cele grozave, chiar daca nu am reusit sa respect reteta.
Ruxy... sarumana pt inspiratie ! Muah!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pulpe + aripi pui
  • 3 l apa
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 fire praz
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 sfecla rosie
  • 2 rosii coapte
  • bors dupa gust
  • frunze patrunjel verde/ telina/ leustean
  • 2 oua
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pui cu sfecla si dovlecel:

Spalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D


Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea.


Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu gaurimici), prazul il taiem rondele, rosiile le curatam si le taiem cuburi. Dovlecelul il taiem cuburi mai marisoare.


Adaugam sare in oala cu pui. Luam spuma de la carne de cateva ori pana nu se mai formeaza. Eu strecor zeama printr-o sita in alt vas si pun din nou la fiert.


Adaugam legumele rase, prazul, mai putin dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba bine, apoi cand e fiarta carnea, adaugam dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care adaugam bors dupa gust. Dacamai este nevoie, mai adaugam sare.


Lasam inca 5 minute sa fiarba si adaugam patrunjel si telina tocate fin.


Batem rapid doua oua si le punem in oala. Inchidem focul si adaugam leusteanul proaspat tocat. Acoperim cu un capac si lasam cam jumatate de ora sa se linisteasca.


Am servit cu mamaliguta.


O bunatate! Best of!


 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 25 - 27 lei.

2

data viitoare incerc cu sfecla coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui cu sfecla si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Constelatialeu 1

27.10.2013, 09:26

Ce zgarcita,abia se vede puiul....

anca_rm 1

28.10.2013, 09:50

ce buna este ,

laura_n 1

31.10.2013, 16:45

Cleme )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34