Bors de pui cu sfecla si dovlecel

de laura_n in Ciorbe, 26 Oct 2013 | 1734 vizualizari

 

Il declar ...best of ! Cel putin pentru mine.
Pofteam de cand l-a adus Ruxy :))) Azi i-a venit randul.
Problema la mine este ca nu tin minte retetele noi si nici nu reusesc sa urmez corect pasii si ingredientele. Ar trebui sa gatesc in fata laptopului :)))
Uneori nu iese, alteori iese grozava treaba!
Asta este una dintre cele grozave, chiar daca nu am reusit sa respect reteta.
Ruxy... sarumana pt inspiratie ! Muah!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 pulpe + aripi pui
  • 3 l apa
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 fire praz
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 sfecla rosie
  • 2 rosii coapte
  • bors dupa gust
  • frunze patrunjel verde/ telina/ leustean
  • 2 oua
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pui cu sfecla si dovlecel:

Spalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D


Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea.


Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu gaurimici), prazul il taiem rondele, rosiile le curatam si le taiem cuburi. Dovlecelul il taiem cuburi mai marisoare.


Adaugam sare in oala cu pui. Luam spuma de la carne de cateva ori pana nu se mai formeaza. Eu strecor zeama printr-o sita in alt vas si pun din nou la fiert.


Adaugam legumele rase, prazul, mai putin dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba bine, apoi cand e fiarta carnea, adaugam dovlecelul si rosiile. Lasam sa fiarba cam 5 minute, dupa care adaugam bors dupa gust. Dacamai este nevoie, mai adaugam sare.


Lasam inca 5 minute sa fiarba si adaugam patrunjel si telina tocate fin.


Batem rapid doua oua si le punem in oala. Inchidem focul si adaugam leusteanul proaspat tocat. Acoperim cu un capac si lasam cam jumatate de ora sa se linisteasca.


Am servit cu mamaliguta.


O bunatate! Best of!


 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 25 - 27 lei.

2

data viitoare incerc cu sfecla coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui cu sfecla si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Constelatialeu 1

27.10.2013, 09:26

Ce zgarcita,abia se vede puiul....

anca_rm 1

28.10.2013, 09:50

ce buna este ,

laura_n 1

31.10.2013, 16:45

Cleme )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui