Bors manastiresc (de post)

de miki_a in Supe/Ciorbe, 6 Apr 2015 | 6550 vizualizari

 

Un bors foarte bun atat in post cat si in perioada de "dulce"...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. hribi (congelati);
  • 6 cartofi marisori;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 pastarnac;
  • 1 feliuta de telina;
  • 3 linguri suc de rosii (sau 2 linguri pasta de tomate);
  • 50 gr. orez cu bobul rotund;
  • 2-3 linguri de zarzavat la borcan (optional);
  • 6 rosii cherry (optional);
  • bors de putina;
  • ulei;
  • sare;
  • piper;
  • verdeata (patrunjel, marar, tarhon, leustean).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors manastiresc (de post):

Cu o zi inainte de a prepara borsul, scoatem hribii din congelator si ii lasam in frigider sa se dezghete lent.

Spalam si curatam legumele.

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei. 

Adaugam radacinoasele date pe razatoarea mare (morcov, pastarnac, telina) peste ceapa si calim usor. 

Adaugam hribii taiati bucati si ardeiul taiat marunt.

Lasam sa se inabuse sub capac, picurand cateva linguri de apa calda pentru a preveni arderea. 

Stingem cu apa clocotita (1500 ml.), adaugam cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac.

Adaugam pasta de tomate (sau dupa caz, suc de rosii). Eu am avut si cateva rosii cherry pe care le-am pus. Adaugam zarzavatul (conservat).

Orezul se spala in mai multe ape reci si se lasa la umflat (in apa rece).

Spre final adaugam orezul (daca este nevoie se mai adauga apa clocotita cat sa cuprinda continutul vasului). 

Cand orezul si-a desfacut bobul se adauga borsul clocotit in prealabil (dupa gust) si toata verdeata tocata marunt.

Potrivim gustul de sare si piper si acoperim lasand continutul sa se infuzeze.

Servim cald, cu mamaliguta, paine, ardei iuti, tarhon, ceapa verde etc.

Pofta buna!

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

In loc de hribi putem folosi ghebe sau alte ciuperci de padure.

2

Puteti folosi si hribi uscati (150-200 de gr.), hidratati in prealabil.

3

Calitul legumelor si ciupercilor in ulei dau borsului o savoare deosebita.

4

Borsul trebuie fiert si spumuit in prealabil si se adauga in functie de gustul acru pe care il are.

5

In loc de orez puteti opta pentru taitei (de post).

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors manastiresc (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

miki_a 1

07.04.2015, 14:51

Multumesc Geanina!

Rocsi 1

07.04.2015, 20:42

Super!

miki_a 1

07.04.2015, 22:41

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec