Bors ucrainesc

de Ksenya in Ciorbe, 8 Mar 2016 | 5880 vizualizari

 

"Borsul ucrainesc "este la fel de cunoscut ca si "Soleanka ", se poate intalni in toate meniurile din restaurantele  CSI.
Sunt mai multe feluri de a gati acest bors.S-au numarat cam 100 de feluri pana acum.Fiecare tara adaptandu-o dupa felul ei. Eu o sa va prezint pe cea originala din Ucraina,cea cu carne .Dar am sa mai postez si una de post cu alta tehnica de preparare. Sper sa va placa ambele.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne vita
  • 4 l apa
  • 300 g varza
  • 2 svecle rosii potrivite de buna calitate (sa fie de un bordo inchis spre negru) fierte si curatate de coaja
  • 6 cartofi potriviti curatati de coaja
  • 1 morcov curatat
  • 1 ceapa mare curatata
  • 3 suc de lamaie
  • 2 linguri pasat de tomate
  • 60 g sunca afumata
  • 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • foaie de dafin
  • marar (optional)
  • patrunjel (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors ucrainesc:

Punem carnea la fiert in  apa,scoatem  toata spuma si fierbem cam 1.5 ore .Scoatem carnea o lasam la racit apoi  o taiem bucati  .Zeama o strecuram si adaugam carnea si cartofii curatati si taiati cubulete si lasam la fiert 15 minute.Separat calim ceapa tocata marunt in cele 3 linguri de ulei,adaugam morcovul dat prin razatoare  si lasam la inabusit cam 5 minute la foc mic,adaugam pasta de tomate si mai lasam la inabusit 2-3 minute. Adaugam compozitia in oala lasam la fiert 10-12 minute.Varza o tocam fideluta si o adaugam in oala, dupa 5 minute adaugam si svecla data prin razatoare lasam 5 minute la foc mic. Oprim flacara si dam deoparte .

Intr-un mojar zdrobim cei 2 catei de usturoi la un loc cu sunca taiata bucatele cu putina sare pana obtinem o pasta cremoasa.Adaugam pasta din sunca si usturoi  la ciorba ,potrivim de sare si piper,adaugam sucul de lamaie si frunza de dafin,amestecam ,acoperim si lasam  deoparte cam 3 ore. Se serveste cu marar sau patrunjel tocat si smantana.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pasta de usturoi se poate face mai multa si se serveste unsa pe paine prajita la ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ucrainesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta