Branza cu verdeata, facuta in casa

de FlaviaD in Mancare copii, 23 Sep 2013 | 5484 vizualizari

 

Nu stiu despre altii, dar eu sunt o mare amatoare a branzei cu verdeata. Cum aveam niste lapte proaspat pe care nu am apucat sa-l fierb la timp si nu prea mai era bun, m-am decis sa fac din el branza. A iesit ceva foarte bun si gustos, in tot cazul mult mai bun si mai sanatos decat ce gasim in comert.

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/3 litri lapte proaspat
  • patrunjel proaspat
  • piper alb
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza cu verdeata, facuta in casa:

Am folosit lapte gras de la ferma – cum am mai spus, evit laptele din comert. Am pus la fiert si in momentul in care a dat in clocot a si inceput procesul de separare a zerului de branza. Am strecurat branza de zer printr-o sita si am lasat-o la scurs in sita.

Intre timp am taiat patrunjel fin si cand tot zerul s-a scurs din branza, am adaugat un varf de lingurita de sare grunjoasa, piper alb dupa gust si patrunjelul proaspat.

Se pastreaza la frigider pana se intareste si capata forma dorita. Eu am transferat-o intr-o caserola.

Din cantitatea de lapte prezentata mai jos am obtinut cam 150 g de branza proaspata.

 

Asa ca daca aveti lapte care nu mai este in termenul de garantie si doriti sa evitati aruncarea lui, iata o solutie la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza cu verdeata, facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza de vaca din lapte dulce