Branza cu verdeata, facuta in casa

de FlaviaD in Mancare copii, 23 Sep 2013 | 5555 vizualizari

 

Nu stiu despre altii, dar eu sunt o mare amatoare a branzei cu verdeata. Cum aveam niste lapte proaspat pe care nu am apucat sa-l fierb la timp si nu prea mai era bun, m-am decis sa fac din el branza. A iesit ceva foarte bun si gustos, in tot cazul mult mai bun si mai sanatos decat ce gasim in comert.

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/3 litri lapte proaspat
  • patrunjel proaspat
  • piper alb
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza cu verdeata, facuta in casa:

Am folosit lapte gras de la ferma – cum am mai spus, evit laptele din comert. Am pus la fiert si in momentul in care a dat in clocot a si inceput procesul de separare a zerului de branza. Am strecurat branza de zer printr-o sita si am lasat-o la scurs in sita.

Intre timp am taiat patrunjel fin si cand tot zerul s-a scurs din branza, am adaugat un varf de lingurita de sare grunjoasa, piper alb dupa gust si patrunjelul proaspat.

Se pastreaza la frigider pana se intareste si capata forma dorita. Eu am transferat-o intr-o caserola.

Din cantitatea de lapte prezentata mai jos am obtinut cam 150 g de branza proaspata.

 

Asa ca daca aveti lapte care nu mai este in termenul de garantie si doriti sa evitati aruncarea lui, iata o solutie la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza cu verdeata, facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branza de vaca din lapte dulce