Branza cu verdeata, facuta in casa

de FlaviaD in Mancare copii, 23 Sep 2013 | 3258 vizualizari

 

Nu stiu despre altii, dar eu sunt o mare amatoare a branzei cu verdeata. Cum aveam niste lapte proaspat pe care nu am apucat sa-l fierb la timp si nu prea mai era bun, m-am decis sa fac din el branza. A iesit ceva foarte bun si gustos, in tot cazul mult mai bun si mai sanatos decat ce gasim in comert.

 

INGREDIENTE

  • 1 si 1/3 litri lapte proaspat
  • patrunjel proaspat
  • piper alb
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza cu verdeata, facuta in casa:

Am folosit lapte gras de la ferma – cum am mai spus, evit laptele din comert. Am pus la fiert si in momentul in care a dat in clocot a si inceput procesul de separare a zerului de branza. Am strecurat branza de zer printr-o sita si am lasat-o la scurs in sita.


Intre timp am taiat patrunjel fin si cand tot zerul s-a scurs din branza, am adaugat un varf de lingurita de sare grunjoasa, piper alb dupa gust si patrunjelul proaspat.


Se pastreaza la frigider pana se intareste si capata forma dorita. Eu am transferat-o intr-o caserola.


Din cantitatea de lapte prezentata mai jos am obtinut cam 150 g de branza proaspata.



Asa ca daca aveti lapte care nu mai este in termenul de garantie si doriti sa evitati aruncarea lui, iata o solutie la indemana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza cu verdeata, facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

babi5 1

23.09.2013, 18:51

;-bd

FlaviaD 1

23.09.2013, 20:24

Multumesc. Multi pupici si sominc dulce

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Branzica de casa- 5-6 luni