Briose cu coniac

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 4242 vizualizari

 

Aceasta e o prajitura din caietul mamei. Ea o face sub forma de chec, dar si ca briose a fost la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar pudra 
  • 300 g faina 
  • 250 g unt 
  • 4 oua (albusuri spuma) 
  • 3  linguri coniac de buna calitate
  •  1 lingura esenta de vanilie

Peltea de gutui pentru glazurare

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coniac:

1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.

2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,

3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca.

4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.

5. Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. 

6. Pune cate o lingura din compozitie in fiecare hartie de briosa in tavile speciale. Coace 15- 20 minute la 170 C (in cuptorul incalzit).

7. Briosele nu trebuie sa se coloreze prea tare in cuptor, ele sunt mai deschise la culoare. Unge-le cu peltea de gutui (sau alta dulceata care iti place)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Brindusa 1

05.12.2010, 21:53

Frumusele, asae. Dar si bune.

MotanLaOale 1

06.12.2010, 12:09

alcoolice bune

Brindusa 1

06.12.2010, 22:15

motanule,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere de vara