Briose cu coniac

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 1938 vizualizari

 

Aceasta e o prajitura din caietul mamei. Ea o face sub forma de chec, dar si ca briose a fost la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar pudra 
  • 300 g faina 
  • 250 g unt 
  • 4 oua (albusuri spuma) 
  • 3  linguri coniac de buna calitate
  •  1 lingura esenta de vanilie

Peltea de gutui pentru glazurare

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coniac:

1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.


2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,


3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca.


4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.


5. Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum.


6. Pune cate o lingura din compozitie in fiecare hartie de briosa in tavile speciale. Coace 15- 20 minute la 170 C (in cuptorul incalzit).


7. Briosele nu trebuie sa se coloreze prea tare in cuptor, ele sunt mai deschise la culoare. Unge-le cu peltea de gutui (sau alta dulceata care iti place)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coniac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Brindusa 1

05.12.2010, 21:53

Frumusele, asae. Dar si bune.

MotanLaOale 1

06.12.2010, 12:09

alcoolice bune

Brindusa 1

06.12.2010, 22:15

motanule,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de portocale