Briose cu lamaie, mac si cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Noi 2015 | 1065 vizualizari

 

Atat de vinovate...de placere, va aduc briose intr-o combinatie delicioasa, sa nu cumva sa le ratati, ca nu stiti ce pierdeti ! :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de cocos solidificat (daca sta la rece, devine solid)
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra (sau miere dupa gust, sau zahar de cocos daca le doriti mai light, sau orice alt indulcitor va place)
  • 3 linguri faina de cocos (lingurile se pun pline, cu varf)
  • 3 linguri faina de tapioca (lingurile se pun pline, cu varf)
  • 6 linguri amidon de porumb (lingurile se pun pline, cu varf)
  • vanilie
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zeama de la o lime si o lamaie (mari sa fie)
  • un praf de sare
  • o lingura de fulgi de cocos
  • o lingura de mac
  • Decor: coaja de lime si frunza de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu lamaie, mac si cocos:

Uleiul solidificat se topeste pe baie de aburi sau daca puneti vasul pe foc mic se intampla asta in secunde, nu este nevoie sa il infierbantati.


Se separa ouale, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu vanilia si zaharul ca la bezea.


Peste galbenusuri se pune uleiul usor ca la maioneza, se adauga si zeama de lamaie si lime.


Vom pune peste albusuri, coaja de lime si lamaie, apoi se va adauga usor crema de galbenus.


Urmeaza faina de tapioca, faina de cocos si amidonul, apoi praful de copt, cel de bicarbonat si se mixeaza usor, se adauga fulgii de cocos si macul si compozitia este gata de pus in forme.


Se pune in fiecare forma crema si se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade.


Sincer va spun ca sunt grozav de delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie, mac si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

07.11.2015, 09:27

Cu cocos . Exact cum imi plac mie

Rocsi 1

07.11.2015, 21:57

Servesc si eu, ca prea bune sunt!

RuxyRux 1

07.11.2015, 23:36

Va multumesc mult...au fost delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE