Briose cu lamaie, mac si cocos

de RuxyRux in Dulciuri, 5 Noi 2015 | 1420 vizualizari

 

Atat de vinovate...de placere, va aduc briose intr-o combinatie delicioasa, sa nu cumva sa le ratati, ca nu stiti ce pierdeti ! :))))

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de cocos solidificat (daca sta la rece, devine solid)
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra (sau miere dupa gust, sau zahar de cocos daca le doriti mai light, sau orice alt indulcitor va place)
  • 3 linguri faina de cocos (lingurile se pun pline, cu varf)
  • 3 linguri faina de tapioca (lingurile se pun pline, cu varf)
  • 6 linguri amidon de porumb (lingurile se pun pline, cu varf)
  • vanilie
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • un varf de cutit de praf de copt
  • zeama de la o lime si o lamaie (mari sa fie)
  • un praf de sare
  • o lingura de fulgi de cocos
  • o lingura de mac
  • Decor: coaja de lime si frunza de menta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu lamaie, mac si cocos:

Uleiul solidificat se topeste pe baie de aburi sau daca puneti vasul pe foc mic se intampla asta in secunde, nu este nevoie sa il infierbantati.


Se separa ouale, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu vanilia si zaharul ca la bezea.


Peste galbenusuri se pune uleiul usor ca la maioneza, se adauga si zeama de lamaie si lime.


Vom pune peste albusuri, coaja de lime si lamaie, apoi se va adauga usor crema de galbenus.


Urmeaza faina de tapioca, faina de cocos si amidonul, apoi praful de copt, cel de bicarbonat si se mixeaza usor, se adauga fulgii de cocos si macul si compozitia este gata de pus in forme.


Se pune in fiecare forma crema si se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade.


Sincer va spun ca sunt grozav de delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu lamaie, mac si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

07.11.2015, 09:27

Cu cocos . Exact cum imi plac mie

Rocsi 1

07.11.2015, 21:57

Servesc si eu, ca prea bune sunt!

RuxyRux 1

07.11.2015, 23:36

Va multumesc mult...au fost delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE