Briose cu mere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Dec 2015 | 1305 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit ceva tare bun. Pacat ca au fost atat de putine.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt moale;
  • 80 g zahar;
  • doua oua;
  • 100 g faina;
  • o lingurita de scortisoara;
  • o lingurita de praf de copt;
  • 200 g mere curatate de coaja si seminte + 3 linguri zahar;
  • 8 forme mici de silicon pentru briose;
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider) + floricele si frunzulite pentru decor.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere si scortisoara:

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se taie cubulete si se calesc impreuna cu 3 linguri de zahar pana cand scade toata zeama lasata de mere, apoi se lasa sa se racoreasca.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se freaca untul cu zaharul pana cand devine o compozitie cremoasa, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, scortisoara si praful de copt si se omogenizeaza.


Formele de briose se ung cu unt, se aseaza pe o tava, se pune o lingurita de aluat in ele, dupa aceea una de mere calite, apoi iar una de aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos, dupa care se lasa sa se raceasca.


Se bate frisca si se orneaza briosele cu ajutorul unui posh, apoi se decoreaza cu floricele si frunzulite.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

roxana_simona 1

09.12.2015, 19:03

Andra_Constantinescu 1

09.12.2015, 19:07

Multumesc frumos tuturor pentru aprecieri!

Aletta 1

10.12.2015, 09:07

Ce bune ar fii la micul-dejun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos