Briose cu scortisoara

de retete bune in Dulciuri, 26 Feb 2015 | 744 vizualizari

 

M-au tot rugat copiii sa le fac briose si intr-o zi i-am asteptat de la gradinita cu briose spre surprinderea lor :) asa ca va impartasesc si voua buna mea reteta de briose!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 60 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • un ou
  • o lingurita praf de copt
  • o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 12 lingurite de finetti sau dulceata
  • un sfert de lingurita de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu scortisoara:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si sarea.Intr-un alt vas batem oul adaugand laptele si uleiul, iar peste acestea adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.Acoperim cu hartiute o tava pentru briose sau formele pt briose si punem in fiecare forma cu o lingura aluatul,trebuie sa ramana liber cam un sfert pentru a avea loc sa creasca,deci sa nu le umpleti ca altfel vor da pe alaturi. Cu o lingurita mica punem finetti sau dulceata deasupra fiecarei briose sau le puteti lasa si simple, cum le preferati. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180-200 grade 25-30 minute sau pana se rumenesc usor deasupra. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

01.03.2015, 01:10

Sunt grozave langa o cana cu lapte
Bine ai venit !!!

retete bune 1

01.03.2015, 07:58

multumesc,bine vam gasit

Sidy 1

01.03.2015, 08:06

Buneeeeeee de tot !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Briose cu scortisoara si cacao