Budinca cu pui si legume

de dakris in Paste, 6 Mar 2012 | 12479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 1 piept pui dezosat
  • 200 g legume congelate(morcov,ardei,mazare,porumb)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 2 linguri bulion
  • ½ morcov
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri smantana
  • 50 g cascaval
  • 80 ml ulei
  • sare, piper, busuioc, tarhon
  • unt pentru uns vasul termorezistent
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu pui si legume:

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet si se scurg.

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete mici, se condimenteazaa cu sare si piper si se prajeste in 30 ml ulei.

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si laptele.Ceapa tocata si morcovul ras se inabuse pentru cca 5 min intr-o tigaie teflonata cu capac in 50 ml ulei si putina apa. Se adauga legumele congelate, sare dupa gust si inca putina apa, se acopera cu capacul si se mai tine pe foc pana scade apa si legumele sunt moi. Apoi, carnea prajita si bulionul se pun in tigaie, peste legume, timp de cateva minute.

Intr-un castron mare se pun pastele fierte, se varsa peste ele legumele si carnea din tigaie, se adauga busuioc si tarhon dupa gust si se amesteca bine.

Amestecul rezultat se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt si se varsa compozitia cu oua. Cateva felii de rosii se pun deasupra si se rade cascaval.

Se introduce vasul la cuptor pt aprox. 35 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca cu pui si legume-0
Budinca cu pui si legume-1
Budinca cu pui si legume-2
Budinca cu pui si legume-3
Budinca cu pui si legume-4
Budinca cu pui si legume-5
Budinca cu pui si legume-6

COMENTARII (23)

mena29

mena29 1

07.03.2012, 15:24

Ce bine arata!

Geanina87

Geanina87 1

09.03.2012, 22:24

Frumos...si bun cred

dakris

dakris 1

10.03.2012, 09:34

Da, Geanina, foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!