Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana

de Merisor in Mancaruri cu carne, 29 Sep 2015 | 25401 vizualizari

 

Este o mancare rapida si satioasa, pe care o prepar mai ales cand imi ramane carne de la o friptura preparata anterior.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi albi
  • 100 g unt
  • 1/2 piept de pui fript
  • 150 g sunculita afumata
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari.

Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt.

Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor patrunde bine.

Tocam in cuburi pieptul de pui, sunculita afumata si gogosarul.

Amestecam ouale cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt si le adaugam peste bucatile de carne si gogosar.

Scoatem cartofii din cuptor si turnam acest amestec peste ei.

Ii dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi adaugam cascavalul ras si ii mai lasam la cuptor 5 minute cu focul stins, pana cand cascavalul se va topi si va imbraca frumos intr-un gratin galbui, toata suprafata budincii.

Este foarte buna aceasta budinca de cartofi si poate fi consumata atat calda cat si rece, alaturi de niste muraturi sau salata de legume.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga la sfarsit, cascaval afumat, sau de ce nu parmezan.

2

Cartofii se pot prepara fie fierti, ca si cartofi natur, fie prajiti sau la cuptor ca in cazul de fata.

3

Se mai pot adauga si cateva fire de marar, alaturi de patrunjel.

4

Busuiocul poate fi inlocuit cu rozmarin.

5

Printre cartofi se pot strecura si cativa graunti de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu piept de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean