Budinca de casa

de Meea in Dulciuri, 7 Iun 2016 | 1067 vizualizari

 

  Habar n-aveam cum sa numesc acest desert... am pus in vas ingrediente alese din amintiri si diferite moduri de combinatii si ce sa vezi? Tocmai am descoperit ca ii spune "budinca de acasa". Asadar, nu mai trebuie sa ma panichez cand am pofta pe o budinca si "Unde-i plicu?Nu-i!", pentru ca aceste ingrediente sigur le aveti toate in bucatariile voastre. Si daca nu, sigur le veti avea de acum incolo cand veti incerca acest minunat desert la pahar.
          Sunt cucerita complet de deserturile la pahare, de felul cum arata si de gustul lor. Elegante si gustoase, perfecte pentru masa de festivitati.

         Probabil ca va mai aduceti aminte de Noemi, cea pe care v-am prezentat-o prima data in reteta prajiturii Raffaello. Ca de fiecare data, fata aceasta ma surprinde cu imaginatia ei! Imi place fooarte mult cum editeaza pozele si in special, cum pozeaza! Pozele de final ale acestei retete sunt atat de reusite datorita ei. Intotdeauna ma ajuta sa mai pun un strop de profesionalism in pozele de prezentare! 

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • 500ml lapte cald
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 50g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • gelatina (optional)
  • Decor:
  • capsuni
  • biscuiti maruntiti
  • 80ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de casa:

Intr-un vas punem putin din lapte (aprox. 100-150ml) pe foc. Adaugam si zaharul, cacaua, faina, untul si zaharul vanilat. Amestecam bine pana cand toate ingredientele s-au omogenizat. ATENTIE: lasati flacara focului mica, se va arde daca o dati mai tare.


Dupa ce am amestecat bine cu un tel, adaugam peste amestecul de mai sus restul de lapte. Lasam pe foc si amestecam continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam apoi la racit.


Daca amestecul nu s-a ingrosat destul, puteti adauga si un plic de gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dupa ce budinca s-a racit, o punem in pahare apoi dam paharele la congelator pentru 10-15 minute.

Decoram cu frisca batuta, capsuni taiate cubulete si biscuiti maruntiti.


Pe langa ca va arata genial, gustul va si pe masura!

 

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/06/budinca-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Meea 1

11.06.2016, 19:39

Yaay ❤ Sa-mi dai de stire cand ai facut

AdinaG 1

12.06.2016, 19:55

Arata bine ! O reteta noua si gustoasa, numai buna de incercat !

noiinbucatarie 1

13.06.2016, 22:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca "Paula"