Budinca de gris insiropata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 12324 vizualizari

 

Multumesc Medi pentru reteta, ne-a placut mult!>:D

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri gris
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • 1200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris insiropata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.

Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.

Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.

Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.

Adaugam zaharul vanilat, coaja de portocale.

Amestecam usor pana la omogenizare.

Tapetam  o forma (eu am folosit de prajitura) cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit si tinem aproximativ 30 de minute.

Intre timp pregatim siropul: intr-o oala punem laptele cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Cand budinca este gata, trece testul scobitorii,o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de lapte.

Lasam budinca sa absoarba tot siropul si sa se raceasca in tava apoi o dam la frigider.

Lasam sa stea la rece minim 2-3 ore apoi portionam si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 24/34 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris insiropata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (26)

bianca92 1

28.10.2013, 15:11

Niam niam...cred ca-i tare buna

Rocsi 1

28.10.2013, 19:51

Este tare buna

Lavinia 1

28.10.2013, 20:22

ce buna e

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca galatopita