Budinca de gris insiropata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 6375 vizualizari

 

Multumesc Medi pentru reteta, ne-a placut mult!>:D<

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri gris
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • 1200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris insiropata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.

Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.

Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.

Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.

Adaugam zaharul vanilat, coaja de portocale.

Amestecam usor pana la omogenizare.

Tapetam  o forma (eu am folosit de prajitura) cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit si tinem aproximativ 30 de minute.

Intre timp pregatim siropul: intr-o oala punem laptele cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Cand budinca este gata, trece testul scobitorii,o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de lapte.

Lasam budinca sa absoarba tot siropul si sa se raceasca in tava apoi o dam la frigider.

Lasam sa stea la rece minim 2-3 ore apoi portionam si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 24/34 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris insiropata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

bianca92 1

28.10.2013, 15:11

Niam niam...cred ca-i tare buna

Rocsi 1

28.10.2013, 19:51

Este tare buna

Lavinia 1

28.10.2013, 20:22

ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!