Budinca de gris insiropata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 7114 vizualizari

 

Multumesc Medi pentru reteta, ne-a placut mult!>:D

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri gris
  • 1 lingura si 1/2 pesmet
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • 1200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris insiropata:

Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.


Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.


Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.


Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.


Adaugam zaharul vanilat, coaja de portocale.


Amestecam usor pana la omogenizare.


Tapetam o forma (eu am folosit de prajitura) cu unt si turnam compozitia de mai sus.


Dam la cuptorul preincalzit si tinem aproximativ 30 de minute.


Intre timp pregatim siropul: intr-o oala punem laptele cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa clocoteasca.


Cand budinca este gata, trece testul scobitorii,o scoatem din cuptor, o lasam in vasul ei si turnam peste ea, treptat, siropul de lapte.


Lasam budinca sa absoarba tot siropul si sa se raceasca in tava apoi o dam la frigider.


Lasam sa stea la rece minim 2-3 ore apoi portionam si servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine are dimensiunea de 24/34 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris insiropata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

bianca92 1

28.10.2013, 15:11

Niam niam...cred ca-i tare buna

Rocsi 1

28.10.2013, 19:51

Este tare buna

Lavinia 1

28.10.2013, 20:22

ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris