Budinca de orez cu tocanita

de brunetica in Vita, 15 Noi 2011 | 1476 vizualizari

 

O reteta foarte delicioasa, iar carnea se topeste in gura.Merita incercata reteta.

 

INGREDIENTE

  • 300 g. orez
  • 400 g. pulpa de vitel cuburi
  • 500 g. pulpa de rosii
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • 1 litru supa
  • 5 linguri branza parmezan
  • 2 pahare vin alb
  • ulei de masline
  • 10 g. unt
  • sare 
  • piper
  •  100 g.o conserva de ciuperci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu tocanita:

Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline.


Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine, dupa care stingem cu un pahar de vin si adaugam rosiile tocate marunt, sarea si piperam dupa gust, lasand pentru 50 minute la foc mic.


Curatam morcovul si il dam prin razatoarea mica si il punem intr-o oala cu ulei, adaugam telina taiata marunt si restul de ceapa si le calim si ciupercile scurse de ulei.


Adaugam orezul si il lasam pentru 1-2 minute dupa care adaugam supa calda .


Cand orezul este facut pe jumatate adaugam un pahar de vin , sare si piper dupa gust.


Cu 2 minute inainte sa oprim orezul adaugam untul si parmezanul amestecand rapid si continu.


 

TIPS-URI

1

Ungem o forma cu unt o umplem cu orez si il presam un pic cu lingura, lasam cateva minunte il rasturnam intr-o farfurie si garnisim cu tocanita de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu tocanita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MIUTA 1

16.11.2011, 20:48

Delicios

mena29 1

16.11.2011, 22:03

Foarte buna

brunetica 1

17.11.2011, 07:45

Multumesc Miuta , Multumesc Mena , adevarat o reteta buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vitel