Hamburger - 5 bucati

de nico15 in Vita, 22 Iun 2014 | 1355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne vita
  • 150 g de bacon
  • 5 chifle
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 30 ml de ketchup
  • 20 g de mustar
  • 20 ml sos Worchestershire
  • Cateva picaturi de Tabasco
  • Sare cu gust de afumatura, piper
  • 5 felii de cascaval subtiri/sau branza topita Cheddar
  • Ceapa
  • Castraveti acri
  • O rosie
  • Salata,
  • ulei
  • Sos:
  • 2 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 50 g de bacon
  • 100 ml de ketchup dulce
  • 1 lingurita paprica afumata
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura de otet de mere
  • Sos Worchestershire
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger - 5 bucati:

Pentru sos: taiem ceapa fin, usturoiul lamele si baconul, acestea se pun intr-o tigaie in care s-a pus ulei de masline foarte putin. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam zaharul brun si paprica afumata. Urmeaza ingredientele lichide ketch-up, sos Worcestershire. Sosul se va ingrosa aproape de final adaugam o lingura de otet. Gustam, saram si piperam.


Pt. Hamburger: taiem baconul in cubulete mici, ceapa fin si le vom sota in tigaie in putin ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat si baconul s-a topit adaugam paprica afumata.


Luam de pe foc si adaugam aceasta compozitie peste carne. Urmeaza ingredientele lichide: ketch-up, sos Worcestershire, Tabasco si mustarul. Amestecam bine saram si piperam. Trecem la formarea hamburgerilor.


Luam o tigaie antiaderenta si punem putin ulei in ea, lasam sa se-ncinga si trecem la prajirea acestora aproximativ 4 minute pe fiecare parte din cand in cand punem ulei din tigaie peste hamburger acesta va devenii mai suculent, cand este aproape gata, cu 30 de secunde inainte se pune pe hamburger o felie de cascaval, iar acesta se va topi si ii va spori savoarea preparatului.


Dupa ce sunt gata se scot si se lasa pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime. Chiflele le taiem pe jumatate si le punem pe grill-ul incins pentru cateva secunde. Trecem la asamblarea hanburgerului, pe chifla pe partea de jos punem sos dar nu in exces sa curga, punem salata, inele de ceapa, hamburgerul, sos, rondele de castravele acru, ceapa inele, o felie de rosie iar la final pe capac(pe interior) il ungem si pe acesta cu putin sos.


Pofta buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger - 5 bucati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bya Ralu 1

22.06.2014, 16:35

bun

Rocsi 1

23.06.2014, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Hamburger facut in casa