Sultan Kebab

de miealex in Vita, 11 Apr 2009 | 8488 vizualizari

 

Aceasta reteta are ceva deosebit pentru mine (Alex) si Mada, sotia mea. Ne-a fost oferita cu generozitate de bucatarul terasei “Yellow Rose” din Kusadasi -> Turcia, atunci cand ne aflam in saptamana noastra de miere ;) Am postat aceasta reteta si pe siteul nostru de retete, www.retetelebunicii.ro.

 

INGREDIENTE

  • * 1 cutie ciuperci taiate
  • * 2 cepe medii
  • * 500-700 g carne (reteta originala este cu carne de vita, dar puteti pune carne de porc, de oaie sau de pui)
  • * 2 morcovi
  • * 1/2 kg de rosii + 2 linguri de pasta de rosii
  • * 1 lingurita de cimbru
  • * 1 foaie de dafin
  • * 200-250 g cascaval
  • * 1/2 lingurita de delicat
  • * 3-4 linguri de ulei
  • * sare, piper - dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sultan Kebab:

Se taie ceapa marunt, iar morcovii se dau prin razatoarea mica. Carnea se spala si se taie in cubulete potrivite.

  1. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta sau o cratita. Cand uleiul este incins se pune ceapa si se caleste un pic. Apoi se adauga morcovul si ciupercile, continuind sa amestecam. Cand morcovul s-a inmuiat se adauga cubuletele de carne si se amesteca in continuare pana cand carnea se prajeste un pic.
  2. Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand apa fierbe se pun rosiile intregi, lasandu-le cateva minute in apa fierbinte. Apoi se decojesc si se taie in cubulete marunte. La rosiile astfel taiate se adauga 2 linguri de pasta de rosii, cimbrul, sarea, piperul si foaia de dafin. Daca amestecul este prea sec se adauga putina apa.

Intr-un vas de lut (trebuie sa fie MUSAI vas de lut) se pune amestecul 1, deasupra se toarna rosiile de la pasul 2 si se pune la cuptor (incins bine in prealabil) la foc potrivit.

Se lasa la cuptor pana ce scade sosul de rosii. Cand se scoate vasul din cuptor, se rade cascavalul deasupra si se mai baga in cuptor pana cand cascavalul se topeste.

Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sultan Kebab" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

elena1988 1

02.02.2011, 17:32

Ubulika 1

02.12.2011, 19:20

bueyyyyy ce faceti cu mine?dc ma chinuiti?

Bunica 1

02.12.2011, 19:32

Si mie-mi place cu carne de oaie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Negresa de post
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L