Budinca de paste cu branza si prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 14 Sep 2013 | 4815 vizualizari

 

Am preluat de la Mirela, am modificat putin si a iesit ceva foarte bun. Mie mi-a iesit dublu respectand reteta ei!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste (Eu am avut penne)
  • 400 g branza de vaci de la Lidl
  • 2 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g prune
  • putin unt pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si prune:

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.


Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici.


Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste.


Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine.


Pastele fierte se trec pe sub jet de apa rece, se scurg si se pun intr-un castron.


Se pune si branza cu prune si se amesteca bine.


Se ung cu unt doua vase termorezistente (mie doua mi-a trebuit).


Se toarna amestecul in vase si se niveleaza.


Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.


Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar ca pentru bezea,


Se scoate budinca rumenita din cuptor si se pune deasupra bezeaua cu lingura sau posul.


Eu am pus bezea numai pe una ca nu ajungea pentru amandoua.


Se introduce din nou in cuptorul dat la minim pana se face bezeaua si capata culoare.


Se serveste calduta, dar si rece este buna.


Eu am pus pe cea fara bezea gem de prune si a mers de minune.


Am pus gen de prune si alaturi de cea cu bezea si a fost tare buna.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Spuma de bezea trebuie sa fie batuta bine ca altfel se lasa.

2

Pastele se fierb cat scrie pe ambajaj nu mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

18.09.2013, 20:07

mena29 1

20.09.2013, 09:32

Ce mult imi place! Harnic Motan!

MotanLaOale 1

20.09.2013, 10:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu branza de vaci si portocala