Budinca de paste cu branza si prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 14 Sep 2013 | 5265 vizualizari

 

Am preluat de la Mirela, am modificat putin si a iesit ceva foarte bun. Mie mi-a iesit dublu respectand reteta ei!

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste (Eu am avut penne)
  • 400 g branza de vaci de la Lidl
  • 2 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g prune
  • putin unt pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu branza si prune:

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.


Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici.


Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste.


Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine.


Pastele fierte se trec pe sub jet de apa rece, se scurg si se pun intr-un castron.


Se pune si branza cu prune si se amesteca bine.


Se ung cu unt doua vase termorezistente (mie doua mi-a trebuit).


Se toarna amestecul in vase si se niveleaza.


Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.


Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar ca pentru bezea,


Se scoate budinca rumenita din cuptor si se pune deasupra bezeaua cu lingura sau posul.


Eu am pus bezea numai pe una ca nu ajungea pentru amandoua.


Se introduce din nou in cuptorul dat la minim pana se face bezeaua si capata culoare.


Se serveste calduta, dar si rece este buna.


Eu am pus pe cea fara bezea gem de prune si a mers de minune.


Am pus gen de prune si alaturi de cea cu bezea si a fost tare buna.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Spuma de bezea trebuie sa fie batuta bine ca altfel se lasa.

2

Pastele se fierb cat scrie pe ambajaj nu mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

MotanLaOale 1

18.09.2013, 20:07

mena29 1

20.09.2013, 09:32

Ce mult imi place! Harnic Motan!

MotanLaOale 1

20.09.2013, 10:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu branza de vaci si portocala