Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

de merisor in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2014 | 13592 vizualizari

 

Pot sa spun ca sunt de efect dar si bune in acelasi timp.

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare
  • apa pentru fiert cartoful
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 250 ml ulei
  • 200 gr pesmet
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata:

Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere.


Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin.


Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare.


De asemeni dam pe razatoare si cascavalul si sunca presata.


Intr-un bol amestecam aceste ingrediente date pe razatoare si adaugam condimentele si ouale.


Omogenizam bine totul, apoi formam mingiute cat o nuca, pe care le trecem prin pesmet.


Le vom trece de cateva ori prin pesmet sa se acopere bine partea exterioara.


Intr-un vas antiaderent si mai micut, punem uleiul la incins.


Scufundam cateva bulete si le lasam sa se prajeasca cateva minute pana se rumenesc frumos la suprafata.


Primele bulete le vom lasa mai mult la prajire, apoi din ce in ce mai putin pentru ca se vor colora mai intens, datorita arderii uleiului.


Scoatem buletele cu ajutorul unei palete si le asezam pe prosoape de hartie absorbanta.


Au iesit si frumoase si gustoase.


Le servim ca aperitive cu legume proaspete.


 

TIPS-URI

1

Este bine ca baia de ulei sa fie mai inalta decat buletele, sa nu fie necesar sa le invartim de pe o parte pe alta, pentru a nu le strica forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

merisor 1

28.09.2014, 07:35

iri_iri 1

29.10.2014, 22:50

am salvat-o

aghylera 1

14.12.2014, 00:10

Foarte bune. Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Bulete de caşcaval şi brânză