Burger cu somon

de simona72 in Somon, 25 Oct 2016 | 759 vizualizari

 

Este destul de neobisnuit burger-ul meu, dar extrem, extrem de delicios. Spun asta fara modestie :)) Deci, nu contine chifla in primul rand. Chifla/painea am inlocuit-o cu felii de vinete facute pane. Am intercalat cu felii de mozzarella, felii de rosii, sos de rosii facut in casa si un burger delicios din somon. O combinatie fantastic de grozava…

 

INGREDIENTE

Pentru burger-ul din somon:

  • 300 gr somon file proaspat
  • Miezul de la 5 felii de paine alba
  • 2-3 catei de usturoi
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • Zeama si coaja de la jumatate de lamaie
  • 1 ou
  • Pentru vinete pane:
  • 2 vinete albe
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • Sare si piper alb proaspat rasnit
  • Cateva felii de paine alba pentru pesmetul panko
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • In plus:
  • Rosii proaspete
  • Mozzarella sau cascaval
  • Sos de rosii (eu am folosit un sos de pizza facut in casa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger cu somon:

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam 10 minute.


Intre timp facem pesmetul panko. Este un pesmet care provine din bucataria japoneza si il intalnim tot mai des in ultimul timp. Eu nu l-am gasit de cumparat in magazine, dar se face foarte simplu acasa. L-am facut pe tot deodata in felul urmator: am rupt miezul de la feliile de paine in bucati mici. Am pus tot miezul intr-un robot apoi am mixat pana s-a maruntit fin. Am lasat pesmetul sa se usuce in cuptorul cald la 60-70 grade, pana am pregatit celelalte ingrediente.


Pentru vinetele pane: din ou, lapte, sare, piper, faina, facem un aluat care se aseamana cu cel de clatite. Spalam vinetele cu tot cu coaja, le stergem cu un prosop. Le taiem in felii groase de 1 cm. Le pudram cu sare si le lasam deoparte 20 minute. Dupa ce vinetele si-au lasat sucul le tamponam cu prosoape de hartie. Trecem fiecare felie de vanata prin aluat, apoi prin pesmetul panko si le prajim in ulei incins pe ambele parti. Le scoatem pe prosoape de hartie.


Pentru burgeri: scoatem bucata de peste pe un fund de lemn si o lasam sa se raceasca putin. Indepartam pielea, apoi cu mainile rupem pestele in bucati. Adaugam usturoiul pisat, sare si piper, pesmetul panko, oul, patrunjelul tocat fin, zeama si coaja rasa fin de la jumatate de lamaie. Amestecam ingredientele. Cu mainile usor umede formam burgeri, niste chiftele mai mari si mai groase. Prajim burgerii intr-o tigaie tip gril bine incinsa, la foc mediu pana sunt rumeni pe ambele parti.



Asamblare: luam o felie de vanata si o ungem cu putin sos, peste ea punem o felie de rosie, apoi o felie de mozzarella, un burger, rosie, mozzarella, vanata unsa cu sos pe partea interioara. Inainte de servire dam burgerul pentru 2-3 minute la cuptorul cu microunde, cat sa se topeasca putin mozzarella. Eu am avut una foarte proaspata, deaia am si vrut sa o folosesc, voi puteti sa folositi cascaval sau o alta branza care se topeste. Serviti cu mare pofta! Big yamii!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

26.10.2016, 16:15

Eu chiar as incerca

merisor 1

27.10.2016, 07:41

Cu somon, yummmm, ce bun!

Catalina L 1

29.10.2016, 21:59

dublu etajat, delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de lamaie, portocala si vin