Burger de somon

de Poliana in Somon, 3 Dec 2012 | 2964 vizualizari

 

Despre somon si 'pasiunea' pe care am facut-o pentru el cred ca am mai povestit, asa ca azi va aduc, din nou, o reteta cu somon! Burgeri de somon? Daa, si inca foarte buni! De mancat la micul dejun, la pranz, la cina...sau chiar aruncati intr-un sandwich pentru o gustare sanatoasa. Daca nu sunteti mofturosi cu pestele sigur o sa va placa...daca strambati din nas la mirosul de peste, puneti pe altcineva sa-i gateasca, iar la final gustul n-o sa va dezamageasca.

 

INGREDIENTE

  • 450 g somon file fara piele
  • 2 morcovi medii spre mici (125 gr)
  • 1 cartof maaare (250 gr)
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita ghimbir ras
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de somon:

Somonul este indicat sa fie fara piele. Eu nu am gasit fara, asa ca am luat niste bucati de somon si am eliminat usor toata pielea, cu ajutorul unui cutit toata pielea. Cartofii ii curatam de coaja, la fel si morcovul si-i taiem in bucati potrivite.



Punem o oala cu 2l de apa pe foc, adaugam sare si punem cartofii si morcovii la fiert pentru 10 minute. Scoatem legumele pe o farfurie si in apa in care au fiert punem si somonul si-l lasam sa fiarba pentru 5 minute, nu mai mult.



Curatam usturoiul de coaja, iar patrunjelul il tocam marunt. Punem in robotul de bucatarie (e mai simplu asa, daca nu aveti va trebui sa tocati marunt toate ingredientele) somonul, cartofii, morcovul si usturoiul si le maruntim bine.

Peste pasta astfel obtinuta punem patrunjelul, ghimbirul ras, oul si faina si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa bunul plac.


Punem tigaia grill pe foc (sau orice tigaie teflonata, daca nu aveti grill), o incalzim bine apoi trecem la formarea burgerilor. Luam cu lingura din compozitie, ii dam o forma rotunda dupa care o aplatizam si o punem in tigaia incinsa. Procedam asa pana terminam compozitia. Prajim burgerii cate 4-5 minute pe o parte la foc mediu. Daca ii lasati mai mult vor fi uscati.



Dupa cum spuneam mai sus se pot servi in diverse modalitati. Eu i-am servit la masa de pranz alaturi de o granitura delicioasa din spanac cu lapte....un deliciu!!!



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

04.12.2012, 08:40

ce bune trebuie sa fie...

Poliana 1

10.12.2012, 08:19

Multumesc dragilor!! Va pup cu drag!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 17:04

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Hamburger umplut