Buturuga de Craciun

de RuxyRux in Prajituri, 27 Dec 2012 | 7807 vizualizari

 

O varianta delicioasa de rulada cu salam de biscuiti invelita in ciocolata....magica prajitura de Craciun care nu-mi lipseste niciodata de pe masa de sarbatoare....savurata alaturi de cei dragi...

 

INGREDIENTE

  • 6 pachete individuale de biscuiti petitte beurre cu miere ( Ulker)
  • 5 ciocolate desert cacao( Milka)
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr unt
  • esenta de rom
  • jeleu( rahat turcesc)
  • 1 cana si jumatate de lapte( cana obisnuita de lapte)
  • vanilie
  • coaja de portocala( optional)
  • Rulada:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina cu varf
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • vanilie

Glazura de ciocolata:

  • 100 gr unt
  • 3 ciocolate cu lapte( aceeasi marca desert de la Milka)
  • 1 ciocolata neagra
  • esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Biscuitii se sfarama intr-un vas.

Intr-un ibric pe foc se pune laptele si in el untul, apoi se topeste ciocolata, cacaoa si se pun aromele, vanilia, romul, coaja de portocala rasa.

Se toarna totul peste biscuiti si se amesteca. Se adauga si jeleul( rahatul).

Din aceasta compozitie de biscuiti am preparat si un salam de biscuiti, asa ca daca doriti sa preparati numai rulada reduceti cantitatile le jumatate.

Preparam rulada:

Mixam albusurile bine cu zaharul, vanilia apoi adaugam galbenusurile pe rand, uleiul, mixam in tot acest timp, adaugam si faina plus bicarbonat.

Turnam compozitia in tava de cuptor tapetata cu foaie de copt si coacem pentru 15 minute la 180 de grade.

Scoatem blatul cu tot cu foaia de copt pe un prospop ud si rulam usor  ajutandu-ne de hartia pergament.

O desfacem punem in mijloc compozitia de biscuiti si rulam.

Deasupra turnam  glazura facuta din amestecul de ciocolata si unt topit, ajutandu-ne de o lingura sa facem onduleuri.

Dam la rece si apoi ornam dupa inspiratie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

27.12.2012, 22:04

Va multumesc mult tuturor...sarbatori fericite si numai bine va doresc!

MonaMimi 1

28.12.2012, 12:15

RuxyRux 1

14.01.2013, 11:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone