Calamar umplut

de simona72 in Fructe de mare, 21 Dec 2013 | 3030 vizualizari

 

Am fost sa ma aprovizionez cu peste proaspat de la Metro si erau acesti calamari mari care aratau tare bine...asa ca am zis sa iau si eu unul de proba. Asa ca reteta a fost de proba, a fost facuta cu ce am crezut eu ca merge si cu ce aveam prin frigider. A iesit delicioasa, pe cuvant de bucataras. Sigur voi repeta reteta...

 

INGREDIENTE

  • 1 calamar mare
  • pt umplut:
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingura de macrou afumat taiat marunt
  • 2-3 linguri de orez
  • pt sos:
  • 1 cescuta suc de rosii
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta vin rosu(am avut eu), as fi preferat alb
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 mana de rosii chery
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar umplut:

Calamarul a fost intreg cu tot cu tentacule. Deci, indepartam tentaculele de la calamar, intestinele si osul care-l are in dotare. Il spalam bine pe interior.


Pt umplutura: taiem ceapa rosie marunt, o punem intr-un castronel, iar peste adaugam celelate ingrediente. Amestecam bine, iar cu compozitia rezultata umplem calamarul. Prindem marginile cu o scobitoare. Punem calamarul umplut intr-o tigaie sau wok cu marginile inalte, sa nu stropim tot aragazul si prajim calamarul pe ambele parti pt 3-4 minute.


Eu am preferat sa-l fac in vasul pt orez, asa ca am asezat calamarul in vasul pt orez, am adaugat sucul de rosii, apa, un praf de sare si piper. Din cand in cand intoarcem calamarul, iar dupa 20-25 minute, adaugam vinul, rosiile chery, zaharul, un strop de ulei de masline si busuiocul. Mai lasam sa fiarba inca 10 minute.


Inainte sa fie servit am taiat capatul cu scobitoarea, am adaugat sosul in farfurie si gata.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (18)

Ina 1

22.12.2013, 13:17

N-am gatit niciodata calamar
Dar imi place cum arata!

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:54

Arata bine!

simona72 1

22.12.2013, 17:11

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Calamar umplut